Írd be, mit keresel:

Zöldségágyon sült tojás, ami majdnem lecsó

A zamatos húsos paprikák szezonja még tart, és idén nagyon finomak, a piacokon szerencsére egyre több fajtával is találkozhatunk, amelyek ízben, színbe is eltérnek, így érdemes minél többfélét kipróbálni, és míg tart a hazai paprikák szezonja, kihasználni ezt a szuper zöldséget.

Cookta - 2022.09.24.
Zöldségágyon sült tojás, ami majdnem lecsó

Aki a lecsót szereti, az a sült paprikában sem fog csalódni, tulajdonképpen nagyon hasonló, csakhogy itt a paprika jóval nagyobb arányban szerepel, mint a paradicsom, és nincs teljesen, szinte raguvá összefőzve, a tojás pedig nem felverve, elhabarva kerül bele, hanem egészben, tükörtojásként sül meg a zamatos zöldségágyon.

Nagyon egyszerű, egészséges, gyors és kiadós, ráadásul remekül variálható különféle zöldségek hozzáadásával, de húsfélékkel, kolbásszal, baconnel is gazdagítható. Ennél a vegetáriánus változatnál most csak egy kis gomba és fokhagyma került bele, fűszerként pedig őrölt római kömény, de valamilyen zöldfűszerrel – kakukkfűvel, oregánóval, petrezselyemmel – is megbolondítható.

Zöldségágyon sült tojás

Hozzávalók:

  • 5 nagyobb húsos paprika, lehetőleg többféle színű
  • 1 fej hagyma
  • jó maréknyi koktélparadicsom
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 4-5 fej gomba
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 csapott teáskanál őrölt római kömény
  • só, bors
  • tojás ízlés szerint

Elkészítés: A paprikákat szeletekre vágjuk, majd a szeleteket keresztben vékonyan felcsíkozzuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát először négybe vágjuk, majd a fokhagymával együtt vékonyan felszeleteljük, a koktélparadicsomokat félbevágjuk, a gombát felszeleteljük.

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, rádobjuk a hagymát és a paprikát, kicsit sózzuk, majd fedő alatt hagyjuk néhány perc alatt kissé összeesni. Hozzáadjuk a fokhagymát és a gombát, és időnként a gomba pirulásáig pároljuk, majd a paradicsomot is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a római köménnyel, összeforgatjuk, és fedő alatt még 3-4 percet főzzük.

A megpárolódott zöldségkeverékbe egy kanál hátával annyi fészket készítünk, amennyi tojást szeretnénk sütni, majd beleütjük a tojásokat, és addig hagyjuk a tűzön, míg ízlésünk szerint átsül a tojás – van, aki folyósabban, remegősebben, más jobban átsütve szereti…

Azonnal tálaljuk, kínálhatunk hozzá friss kenyeret, de akár párolt rizzsel is nagyon finom.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.