Írd be, mit keresel:

Csicserifasírt – filléres, finom, egészséges

A csicserifasírt egy igazi adu ász, szuperegyszerű, gyors, filléres és rengeteg módon fogyaszthatjuk. Nevezhetnénk tulajdonképpen egyfajta falafelnek is, de azért némileg eltér az autentikus olajban sült csicseriborsós golyócskáktól, ezek a fasírtok ugyanis sütőben készülnek, és a csicseriborsó mellett zabpehely is van bennük.

Cookta - 2023.09.27.
Csicserifasírt – filléres, finom, egészséges

Kívül finoman ropogós, belül lágy, nagyon finom, ráadásul mindenmentes, vegán és fehérjedús, így egészséges és diétás étrendbe is könnyedén beilleszthető. Ha konzerv csicseriborsót használunk hozzá, akkor percek alatt összedobható a fasírt masszája egy késes robotgépben, ráadásul tényleg mindig minden van hozzá otthon, nem mellesleg akár le is fagyasztható, de sima hűtőben is 3-4 napot elvan, akár kisütve, akár a még nyers, bekevert massza.

A csicserifasírtban az is jó, hogy bármilyen ízvilágra hangolhatjuk: készíthetjük magyarosra, kis pirospaprikával és mustárral, de keletiesre is, curryvel, kurkumával, szinte bármi passzol hozzá. Most egy kis citrom, hagyma, fokhagyma, római kömény, bazsalikom és petrezselyem került bele, isteni finom így is, és tényleg pofonegyszerű.

Csicserifasírt

Hozzávalók:

  • 1 konzerv (400 g) csicseriborsó
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 citrom leve
  • 1 csapott teáskanál őrölt római kömény
  • 5 evőkanál finomabb szemű zabpehely
  • jó maréknyi friss bazsalikom vagy petrezselyem
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A csicseriborsót leszűrjük, és egy késes robotgépbe tesszük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, nagyjából összevágjuk a bazsalikommal vagy a petrezselyemmel együtt, és a csicserihez adjuk. Hozzáfacsarjuk a citromot, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az olajat és a római köményt, és elkezdjük összedolgozni, menet közben kevés vizet adhatunk hozzá, hogy formázható, nagyjából egyenletes masszává összeálljon.

A pépből kézzel korongokat formázunk, sütőpapírral fedett tepsire rakosgatjuk, és 180 fokos sütőbe tolva kb. 20 perc alatt megsütjük, félidőben megforgatva. Aki ropogósabban szereti, pár csepp olajon serpenyőben is megsütheti!

A csicserifasírtot fogyaszthatjuk salátával, tehetjük szendvicsbe, tökéletes főzelék feltétjeként is, de magában is nagyon finom mártogatósokkal.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.