Írd be, mit keresel:

Villámfogás: csirkés tészta zölden, spenóttal és borsóval

Ha nem akarunk - vagy épp nem tudunk - sok időt tölteni a konyhában, akkor a tészta mindig jó választás, különösen akkor, ha olyan szósszal tálaljuk, ami ugyanannyi idő alatt elkészül, mint ahogy a tészta megfő. Ez a csirkés, tejszínes, zöldséges változat éppen ilyen, és annyira finom, hogy mindenki imádni fogja!

Cookta - 2023.09.28.
Villámfogás: csirkés tészta zölden, spenóttal és borsóval

Kevés alapanyaggal gyorsan és istenit főzni? Szaladós napokon mindenkinek ez az álma! Ha olyan alapanyagokat választunk, amelyeket nem kell előkészíteni, akkor tényleg megvalósítható a 15 perc alatt összedobható isteni tésztavacsora. Ilyen például a konyhakészen kapható zsenge bébi spenót, vagy akár a fagyasztott zöldborsó, amit bármikor előkaphatunk a mélyhűtőből, és őszintén szólva sokkal jobb helye van ebben a szaftos fogásban, mintha falra hánynánk, és nagyon jól passzol édeskés íze a spenóthoz és a csirkéhez egy selymes, tejszínes raguban összefőzve.

Ez a szaftos-szószos tészta tekinthető alapként is, és tovább turbózható fűszerekkel, kis reszelt szerecsendióval például, tehetünk bele egy kis aszalt paradicsomot vagy pár szem friss koktélparadicsomot, ha nincs zöldborsónk, akkor kukoricával is készíthetjük, de spenót helyett akár pikánsabb rukkolával is készíthetjük, a fokhagyma helyett vagy mellett hagymát is tehetünk bele – mindegyik változat ugyanilyen egyszerű, érdemes kísérletezgetni, hogy kinek melyik jön be a leginkább!

Csirkés tészta zölden, spenóttal és borsóval

Hozzávalók:

  • 40 dkg farfalle vagy más tészta
  • 2 csirkemellfilé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg bébi spenót
  • 20 dkg zöldborsó
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors bőséggel
  • reszelt parmezán a tálaláshoz

Elkészítés: A tésztának vizet teszünk fel melegedni, ha forr, sózzuk, beletesszük a tésztát, és a feltüntetett főzési időnél 2 perccel rövidebb ideig főzzük, majd leszűrjük.

Közben a csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az olívaolajat, rádobjuk a csirkét, és 4-5 perc alatt elősütjük, hogy egy kis kérget kapjon és kifehéredjen, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát és a zöldborsót, átforgatjuk, majd felöntjük a tejszínnel, és 3-4 percet főzzük. Beletesszük a spenótot is, átforgatjuk, megvárjuk, míg a spenót összeesik.

A közben megfőtt és leszűrt tésztát hozzáadjuk, összekeverjük, és 1-2 percet együtt főzzük, ezután tálalhatjuk is, friss parmezánnal meghintve.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.