Írd be, mit keresel:

Almás sült csirkemáj – könnyű, kiadós és különleges

A csirkemáj kissé lenézett és sokak által alulértékelt alapanyagunk, pedig nagyon jó és ugyancsak pénztárcabarát fehérjeforrás, ami hóvégi napokon kimondottan jól jöhet, ráadásul igazán gyorsan elkészül, és még izgalmas ínyencfogássá is varázsolhatjuk, például egy kis almával összesütve.

Cookta - 2023.09.29.
Almás sült csirkemáj – könnyű, kiadós és különleges

A csirkemájra sokan csak cicaeledelként tekintenek, mondjuk annak sem rossz, mert teljesen természetes és olcsó, tápláló, B-vitaminokban és vasban gazdag, fehérjedús alapanyagról van szó, de ezt mi magunk is kihasználhatjuk. Frissen vásárolva is baráti az ára, fagyasztva pedig kimondottan filléres, és rendkívül jól variálható, sokféle módon ízesíthető, serpenyőben sütve pedig pár perc alatt elkészül.

A csirkemájat mindenképpen érdemes kipróbálni almával összesütve, nálunk kevéssé ismert, pedig nagyon jó párost alkotnak. Magában is fogyasztható például pirítósra halmozva előételként vagy beszélgetős baráti borozgatáshoz, főételként diétás fogásnak is tökéletes egy jó adag salátára halmozva, de akár sült krumplival vagy burgonyapürével is nagyon finom. Az alábbi receptben egy kis gyömbér és reszelt szerecsendió került rá, de jól passzol hozzá a zsálya, a kakukkfű vagy a majoránna is, ezekkel az ízkombinációkkal is érdemes kipróbálni!

Almás sült csirkemáj

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 alma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • kevés reszelt szerecsendió
  • csipetnyi őrölt gyömbér
  • só, bors

Elkészítés: Az almákat félbevágjuk, kicsumázzuk, vékonyabb cikkekre vágjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beletesszük az almacikkeket, és oldalanként 3-4 perc alatt megpároljuk. Közben a csirkemájakat először félbevágjuk, az esetleges inakat levágjuk, majd 2-3 darabba vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, vékony félkarikákra vágjuk.

Az almacikkekt egy tányérra kivesszük, a serpenyőbe öntünk a visszamaradt almás vajhoz 1 evőkanál olívaolajat, rádobjuk a hagymát és a májat, és 4-5 percig sütjük, időnként megkeverve, hogy mindenhol egyenletsen átsüljön. Meghintjük a szerecsendióval és a gyömbérel, sózzuk és borsozzuk, visszatesszük az almákat, a tűzről levéve, fedő alatt 5 percet pihentetjük, hogy a saját gőzükben átpuhuljanak.

Az almás csirkemájat azonnal, frissiben tálaljuk, könnyű, sovány ebédnek tökéletes salátára halmozva, de sült vagy főtt krumplival, párolt rizzsel is nagyon finom és kicsit laktatóbb.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.