Írd be, mit keresel:

Abbahagyhatatlan almás palacsinta

Az ősz beköszöntével egyre sűrűbben használom fel az almát egy-egy sütemény vagy éppen palacsinta sütésekor. Mivel ma éppen semmi kedvem nem volt ahhoz, hogy süteményt süssek - ez is ritkán fordul elő velem :) - így azt gondoltam, sütök pár darab palacsintát. És ha palacsinta, akkor miért is ne legyen az éppen almával megbolondítva...

Cookta - 2022.09.30.
Abbahagyhatatlan almás palacsinta

Kicsit kisebbek, kicsit vastagabbak ezek az almás palacsinták, mint a mi vékony, tölthető palacsintánk, de nagyon finom, puha, könnyű, és már csomó íz van benne, így egy kis fahéj és porcukor elég is hozzá, hogy tökéletes desszert, de kényelmesebb napokon akár reggeli legyen.

Forrás: Kard Éva

Nagyon egyszerű, csupa olyan alapanyag kell hozzá, ami mindig van otthon, és tényleg pikk-pakk összedobható, az alma nagyon izgalmassá és finommá teszi. Gyors finomság, ami percek alatt kikeverhető, és már kezdődhet is a palacsintasütés, ami ezeknél a palacsintáknál könnyebb is, mint a klasszikus vékony változatnál, és porcukorral, fahéjjal megszórva tényleg ellenállhatatlan, nálunk legalábbis azonnal elfogyott.

Forrás: Kard Éva

Fahéjas-almás palacsinta

Hozzávalók 12-14 palacsintához:

  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál cukor
  • csipet só
  • 1 nagyobb alma
  • 1 evőkanál étolaj (+ a sütéshez)
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • kb. 2 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda

Elkészítés: Egy tálba üssük fel a tojásokat, keverjük hozzá a kristálycukrot és a csipetnyi sót, az őrölt fahéjat, öntsük hozzá a szénsavas ásványvíz felét, majd adjuk hozzá a lisztet, és keverjük simára. Ezután kevergetés közben adjunk hozzá még annyi ásványvizet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk, majd keverjük hozzá az étolajat is.

Az almát hámozzuk meg, majd egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük a masszához, és szintén keverjük alaposan össze.

A teflon palacsintasütőt kenjük ki olajjal, az almás palacsintatésztából kanalazzunk bele kisebb halmokat, majd mindkét oldalát süssük szép aranybarnára.

Tálaláskor a meleg palacsintát ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, őrölt fahéjjal, majd úgy kínáljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.