Írd be, mit keresel:

Ünnepi, de egyszerű: tepsis lazac vele sült zöldségekkel

A lazac mindig jó ötlet, ha egy kicsit ünnepibb fogást szeretnénk, ami egyszerűen és gyorsan elkészíthető, de mégis egy kis luxus érzetét kelti. Egy gyors pác, egy kis színes zöldség, egyetlen tepsi, és máris nyert ügyünk van!

Cookta - 2022.09.30.
Ünnepi, de egyszerű: tepsis lazac vele sült zöldségekkel

A lazacban az a jó, hogy feszes a húsa, filézve, vagyis szálkamentesen is kapható, és rengeteg ízvilág passzol hozzá. Ha igazán finomat szeretnénk, akkor kóstoljuk meg a vadlazacot, ez általában soványabb és kevésbé karakteres, igaz, ehhez szinte nyernünk kell lottón vagy a kaszinóban, annyival borsosabb az ára, de néha ki lehet fogni akcióban, és ilyenkor érdemes belőle betárazni, mert nagyon jó alapanyag ünnepibb alkalmakra.

A lazac most szezonális zöldségekkel készült, színes húsos paprikával és zsenge cukkinivel, de adhatunk hozzá gombát vagy padlizsánt is, ezek is hamar átsülnek, mert itt szempont, hogy egyszerre süljön meg minden a tepsiben. Fontos, hogy bár tényleg egyszerű és gyors fogásról van szó, a hal pácolását nem érdemes elspórolni, mert sokkal finomabb így a végeredmény, közben pedig akár a többi alapanyagot is előkészíthetjük.

Tepsis lazac vele sült zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 50 dkg lazacfilé
  • 1 citrom
  • 2 evőkanál méz
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • bors
  • 2-3 húsos kaliforniai vagy kápia paprika
  • 2 kisebb zsenge cukkini

Elkészítés: A lazacfilét szeletekre vágjuk. A páchoz a citrom levét egy tálba facsarjuk, hozzáadjuk a mézet, a szójaszószt, a zúzott fokhagymát és a gyömbért, borsozzuk, és hozzáadjuk a halat, alaposan összeforgatjuk, és 20-30 percre a hűtőbe tesszük pácolódni.

Közben a húsos paprikát és a cukkinit megtisztítjuk, és falatnyi kockákra vágjuk. A lazacdarabokat egy tepsibe tesszük, majd a visszamaradt pácba öntjük a zöldségeket, alaposan átforgatjuk, majd a lazac köré rakjuk a tepsiben.

180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett kb. 20 perc alatt megsütjük, ekkor grill fokozatra állítjuk a sütőt, ha hőt pedig 200 fokra emeljük, és még 5 percet grillezük. Azon melegében tálaljuk, ha tartalmasabbá szeretnénk tenni, kínálhatunk mellé párolt rizst vagy bulgurt, quinoát is.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.