Írd be, mit keresel:

Pumpkin Spice Latte egészségesebben, minimális kalóriával

Az elmúlt évek egyik legnagyobb sikere itthon az egyik amerikai kávézólánc sütőtökös, fűszerekkel felturbózott tejeskávéja, a Pumpkin Spice Latte. Méregdrága, tele van nyomva sziruppal és felesleges kalóriával, így aki kedveli ezt a kávékülönlegességet, jobban jár, ha otthon elkészíti - egészségesebb, természetesebb és akár diétás is lehet!

Cookta - 2023.10.02.
Pumpkin Spice Latte egészségesebben, minimális kalóriával

Egy melengető, illatos, fűszeres ital igazi kényeztetés a hűvösebb napokon, ehhez pedig tökéletes az őszi hangulatú fűszerekkel és sütőtökkel megbolondított tejes ital. De míg a kávézólánc népszerű itala 380 kcal energiát tartalmaz saját bevallásuk szerint, természetes alapanyagot viszont alig, addig az otthoni változatot akár 50 kcal alatt is elkészíthetjük, ha elhagyjuk róla a habot. Jól felhabosított tejhabbal még finomabb is…

Az alábbi változat növényi tejjel és sztíviával készül, kávéval és fűszerekkel, és persze a sütőtök sem maradhat el belőle, pontosabban a sütőtökpüré. Amerikában nagy hagyománya a konzervben kapható változatnak, de házilag is nagyon egyszerűen elkészíthető – erről ITT írtunk korábban, és bár igaz, hogy ehhez a finom italhoz csak kevés kell belőle, amihez feleslegesnek tűnhet egy egész vagy akár egy fél sütőtökkel bajlódni, egyrészt rengeteg ételhez használható még, illetve ha szeretjük ezt az italt, le is fagyaszthatjuk a pépesített sült sütőtököt. Ehhez nincs más dolgunk, mint jó evőkanálnyi adagokat kupacolni belőle egy sütőpapírral fedett tálcára, majd a fagyasztóba tenni, és ha megfagytak, átrakni őket egy zacskóba vagy dobozba, hogy kevesebb helyett foglaljanak a mélyhűtőben – innentől kezdve pedig bármikor készíthetjük a házi és egészséges, alakbarát sütőtökös tejeskávénkat!

Pumpkin Spice Latte – egészségesebben

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 2,5 dl mandulatej – vagy más növényi tej
  • 1 nagy evőkanál sütőtökpüré
  • 1/2 teáskanál sztívia – vagy ízlés szerint
  • 1/2 kávéskanál őrölt fahéj
  • csipetnyi őrölt gyömbér
  • csipetnyi őrölt szegfűszeg
  • kevés reszelt szerecsendió
  • 1 kávéskanál vanília-kivonat
  • 1 adag presszókávé

Elkészítés: A tejet egy forralóba öntjük, hozzáadjuk a fűszereket, a sztíviát és a sütőtökpürét, és kézi habverővel alaposan elkeverjük, majd felforraljuk. Kevergetve 2-3 percig főzzük takarékon, majd a kávét is hozzáadjuk, és habosítóval vagy egyszerűen egy botmixerrel jól kihabosítjuk.

Bögrébe öntjük, és ha picit hűlt, már élvezhetjük is a melengető, illatos italunkat.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.