Írd be, mit keresel:

Tök jó villámreggeli: sütőtökös smoothie!

Egy tartalmas, finom és selymes smoothie a legjobb napindító, nemcsak azért, mert egészséges és feltölt kellő energiával, hanem azért is, mert olyan finom, akár egy desszert, így pedig csak jókedvűen és egészségesen kezdődhet a nap!

Cookta - 2023.10.04.
Tök jó villámreggeli: sütőtökös smoothie!

A smoothie-t mindenki szereti, de általában számosak az olyan ellenérvek, hogy pepecselős, drága, kinek van ideje reggel ezzel matatni, kinek van figyelme gondoskodni, hogy mindig legyen hozzá alapanyag… Ez részben igaz is, de nem a zseniális sütőtökös változattal, mert ezt könnyedén előkészíthetjük nagyobb adagban, lefagyaszthatjuk, innentől kezdve pedig bármikor kész a szuperegészséges alapanyagunk a gyors, tápláló és nagyon finom reggeli italhoz.

A sütőtökös smoothie-t készíthetjük sűrűre, kanalazhatóra, több folyadékot hozzáadva hígabbra, így akár magunkkal is vihetjük, ha szeretjük, jeges turmixot is készíthetünk belőle, de ha előző este kiveszünk belőle egy adagot, akkor meleg folyadékkal is összeturmixolhatjuk, ami talán jobban esik a hűvösebb reggeleken. A fűszeres sütőtökalapot tovább turbózhatjuk banánnal, érett körtével, chiamaggal vagy zabpehellyel, és készíthetjük tejjel, növényi tejjel, de akár narancslével vagy almalével is, így garantáltan nem lesz unalmas!

Sütőtökös smoothie

Hozzávalók:
Az alaphoz:

  • 50 dkg sült vagy főtt sütőtök
  • 2 dl (növényi) tej
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 3 evőkanál juharszirup
  • 3-4 evőkanál sztívia – vagy más édesítő

A smoothie-hoz:

  • 2,5 dl (növényi) tej, narancslé vagy víz

Elkészítés: A sütőtököt a fűszerekkel, az édesítőbbel és a tejjel egy turmixba tesszük, és simára, selmesre összeturmixoljuk, majd (szilikon) muffinformákba adagoljuk, és a fagyasztóba tesszük 4-5 órára, amíg egész kemény lesz, majd áttesszük zacskóba vagy dobozba, hogy felszabadítsuk a muffinformát, és hogy több helyünk legyen a mélyhűtőben.

Fogyasztás előtti este kivesszük a fagyasztóból, és reggel csak összeturmixolunk ízlés szerint 1-2 muffinformányi fűszeres tökpürét 2,5 dl tejjel, narancslével vagy vízzel, ízlés szerint tovább gazdagíthatjuk egy kis banánnal, zabpehellyel vagy chiamaggal.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.