Írd be, mit keresel:

Sajtos töltött paprika olaszul, sütőben sütve

A piac és a zöldségesek pultja tele van zamatos paprikával, pirossal, zölddel, sárgával, most van a hazai szezon vége, érdemes kihasználni, és a mi klasszikus töltött paprikánk mellett az olasz változatot is kipróbálni. Kiadós, mutatós és nagyon finom!

Cookta - 2023.10.06.
Sajtos töltött paprika olaszul, sütőben sütve

A sült paprika maga csoda, a benne lévő ízek koncentrálódnak, édessége kissé karamellizálódik, és állagra is egészen más, mintha főznénk, önmagában, salátaként, ízesítőként is nagyon finom, de a paprika üreges belseje szinte csábít, mintha csak arra lenne teremtve, hogy megtöltsük.

Az olaszok praktikus, pikk-pakk összeállítható töltött paprikája zseniális, pár egyszerű alapanyaggal készül, kissé szikkadt kenyér és szardínia az alapja, némi fűszerrel és sajttal kiegészítve frappánsan egyszerű, mégis nagyon finom és pénztárcabarát fogás, magában előételnek vagy borozgatás mellé, salátával könnyű főételnek is tökéletes.

Sajtos-szardíniás töltött paprika

Hozzávalók:

  • 6-8 kisebb tv paprika
  • 1 fej hagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 nagyobb zsemle vagy 2 szelet kenyér
  • 1 konzerv (170 g) szardínia
  • 3-4 evőkanál aprított petrezselyem vagy bazsalikom
  • 1 tojás
  • 15 dkg reszelt sajt
  • só, bors

Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és egy serpenyőben az olívaolajon megdinszteljük, sózzuk, meghintjük a morzsolt oregánóval, összekeverjük, félretesszük. A zsemlét – vagy kenyeret – vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk, a szardíniát leszűrjük, a paprikákat hosszában kettévágjuk, a magházukat kivágjuk – a szárát meghagyhatjuk, így mutatósabb.

A kinyomkodott zsemlét, a hagymás keveréket, a szardínia felét, a tojást és a finomra vágott zöldfűszert egy keverőtálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, és villával alaposan összedolgozzuk. A masszával megtöltjük a paprikákat, a maradék szardíniákat hosszában megfelezzük, és a tetejükre rakjuk, megszórjuk bőségesen reszelt sajttal, és tepsibe tesszük.

A töltött paprikát 180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett kb. 20 perc alatt megsütjük. Azon melegében tálaljuk, salátával főételként is tökéletes, magában előételként vagy borozgatás mellé tökéletes harapnivaló.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.