Írd be, mit keresel:

Csirkecurry krémesen és pofonegyszerűen

Nagy bölcsesség, hogy sokszor a legegyszerűbb dolgok a legjobbak, a krémes csirkecurry esetén legalábbis tökéletesen klappol az állítás. Minimális munka és maximális élvezet, és a tapasztalat szerint mindenkit levesz a lábáról.

Cookta - 2023.10.07.
Csirkecurry krémesen és pofonegyszerűen

A különféle curryknek nagy tudományuk és rengeteg receptúrájuk van, de az az igazság, hogy a legegyszerűbb változatban is fantasztikusan finom. Aranyszínű, illatos, szemet, lelket és ízlelőbimbókat gyönyörködtető fogás, és pár egyszerű alapanyaggal pikk-pakk összeállítható.

A csirkemellet mindenképpen érdemes legalább fél-egy órára bepácolni, hogy jól átjárják az ízek, és így omlósabb is lesz majd a hús, de akár előző nap is összeforgathatjuk a fűszerekkel. A krémes csirkecurryt készíthetjük tejszínnel selymesítve, mint az alábbi receptben, de helyettesíthetjük kókuszkrémmel is, amitől picit édesebb, egzotikusabb hangulatú lesz ez a szuperegyszerű húsos ragu.

Krémes csirkecurry

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • fél citrom leve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál currypor
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
  • 1 fej hagyma
  • 1,5 dl tejszín

Elkészítés: A csirkemellfilét falatnyi darabokra kockázzuk, tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a curryt, akurkumát, a zúzott fokhagymát és 2 evőkanál olívaolajat, az egészet alaposan összeforgatjuk, és lefedve 1 órára a hűtőbe tesszük, de előkészíthetjük már akár előző nap is.

A hagymát megtisztítjuk és apróra kockázzuk, és 2 evőkanálnyi olívaolajon egy serpenyőben megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a csirkét a páccal együtt, és időnként megkeverve pár perc alatt kissé elősütjük, majd felöntjük 1,5 dl vízzel, megvárjuk, míg felforr, összeforgatjuk, és mérsékelt tűzön 10 percet főzzük, majd a tejszínt is hozzáöntjük, elkeverjük.

Megkóstoljuk, ha szükséges, utánfűszerezzük, és 1-2 percig, a szósz sűrűsödéséig főzzük, és azon melegében tálaljuk párolt rizzsel.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.