Írd be, mit keresel:

A leveskocka praktikus, házilag pedig természetes és mentes is

A leveskocka hihetetlenül praktikus, ugyanakkor sajnos nagyon sok mesterséges adalékkal telepakolt dolog, állományjavító, ízfokozó, pálmazsír, cukor, minden van benne, pedig nem feltétlenül kellene így lennie. Házilag is elkészíthetjük, de egészségesebben, viszont adalékok és tartósítók hiányában csak a hűtőben tárolható, viszont nagyon jó segítség és teljesen természetes.

Cookta - 2023.10.08.
A leveskocka praktikus, házilag pedig természetes és mentes is

A piacok most tele vannak ízekben gazdag zöldségekkel, amelyekből könnyűszerrel készíthetünk házi leveskockát, amitől minden ételünk finomabb és gazdagabb lesz, megkönnyítve a dolgunkat, amikor nem áll rendelkezésre idő és alapanyag, hogy megadjuk a módját az alaplé készítésének, de szeretnénk azért ízekben gazdag ételt készíteni, egészségesen.

A házi leveskocka gyakorlatilag egy koncentrált zöldségpüré, amit lefagyasztunk, majd adagokra osztva tárolunk, és ha szükségünk van rá, csak kikapunk belőle párat a fagyasztóból. Több kell belőle, mint a boltiból, de nincs benne ízfokozó, viszont tele van ízzel, és ebben a formában is nagyon praktikus!

Leveskocka házilag

Hozzávalók:

  • 80 kg fehérrépa, zeller, szárzeller vegyesen
  • 20 dkg káposzta vagy kelkáposzta
  • 2 fej hagyma vagy 1 póréhagyma
  • 2 maréknyi zellerzöld, petrezselyem vegyesen
  • 1-1 teáskanál szárított kakukkfű, lestyán, majoranna
  • 3 babérlevél
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál só

Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, és késes robotgépben adagonként finomra aprítjuk. Egy nagyobb lábasban 2 evőkanál olívaolajon az összes zöldséget kevergetve párolni kezdjük, hozzáadjuk a fűszereket, a sót és 1 deci vizet, és kevergetve kb. félórát pároljuk. Kicsit hűlni hagyjuk, majd botmixerrel vagy késes robotgépben simára mixeljük.

A zöldségkrémet sütőpapírral fedett tepsire öntjük, elegyengetjük, majd egy másik sütőpapírt és tepsit rakunk rá, lenyomjuk, és ha kihűlt, fagyasztóba tesszük, majd 2-3 óra múlva kockákra vágjuk, és dobozba vagy zacskóba téve tároljuk, hogy kevesebb helyet foglaljanak.

Felhasználásjor simán beledobhatjuk levesbe, ha alaplét szeretnénk belőle, akkor vízzel összeforraljuk. Mivel kicsit sós, a készítéskor figyeljünk a sózásra!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.