Írd be, mit keresel:

Mogyorós csokigolyó – majdnem „Ferrero Rocher” házilag

Ki ne ismerné a Ferrero Rocher-t, ezt a csupa csoki és mogyoró isteni bonbont? A legfinomabb kényeztető kis nassolnivalók egyike, szétolvad a szájban, benne a finom kis pirított mogyoródarabkák kellemesen ropognak... A jó hír pedig, hogy otthon is egyszerűen elkészíthető, mégpedig egészségesebb alapanyagokkal!

Cookta - 2023.10.14.
Mogyorós csokigolyó – majdnem „Ferrero Rocher” házilag

Csokis desszertet készíteni mindig hálás dolog, mert biztos sikerre számíthat, ha pedig olyan egyszerű is, mint a házi „Ferrero Rocher”, akkor dupla öröm, hiszen minimális munkával nagyot varázsolhatunk. Ehhez a házi változathoz pár alapanyag kell csupán, természetesen sok mogyoró és csoki, kakaópor és egy kis vanília, cukor helyett pedig nyugodtan használhatunk mézet, mert az állagának is jót tesz.

Ez a csokis finomság akkor lesz igazán ellenállhatatlan, ha a mogyorót először megpirítjuk, sokkal illatosabb, ráadásul így a héja is könnyedén lemorzsolható róla, és ha még melegen daráljuk, illetve őröljük, akkor sokkal könnyebb vele dolgozni, vagyis mindenképpen megéri!

Mogyorós csokigolyó – majdnem „Ferrero Rocher” házilag

Hozzávalók:

  • 15 + 10 dkg mogyoró
  • 3 dkg kakaópor
  • 7 dkg méz
  • 1 kávéskanál vanília-kivonat
  • csipet só
  • 15 dkg étcsokoládé

Elkészítés: A mogyorót tepsire tesszük, és 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt illatosra pirítjuk, majd kivéve hagyjuk kicsit hűlni, majd tiszta konyharuhába vagy papírtörlőbe tesszük, és a héját ledörzsöljük. A mogyoróból 10 dkg-ot egy késes robotgépben durvára darálunk, félretesszük, a maradék 15 dkg-ot is a robotgépbe tesszük, és egészen finomra dolgozzuk, míg már krémesedni kezd. Ekkor hozzáadjuk a kakaóport, a mézet és a vaníliát, és ezzel is összemixeljük. A masszát 15 percre hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen.

Közben a csokoládét összetördeljük, és vízgőz fölött megolvasztjuk.

A masszából teáskanálnyi adagokat veszünk, és a tenyerünkben golyóvá formázzuk, majd egy villa segítségével megmártjuk az olvasztott csokiban, utána áttesszük az előkészített darált mogyoróba, és óvatosan meghempergetjük.

Tányérra tesszük, és a hűtőben 1 órát hagyjuk dermedni fogyasztás előtt.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.