Írd be, mit keresel:

Pihe-puha mandulás-mandarinos torta – liszt és vaj nélkül

Pillekönnyű, szaftos, puha, csupán 5 alapanyaggal készül ez a fantasztikus sütemény, méghozzá liszt és zsiradék nélkül, és már sütés közben olyan illatfelhő tölti be a lakást, hogy az eszméletlen. Egyszerű, mégis különleges, garantáltan a hűvösebb hónapok kedvence lesz!

Cookta - 2023.10.14.
Pihe-puha mandulás-mandarinos torta – liszt és vaj nélkül

Mandarin, mandula, tojás, cukor és szódabikarbóna, csupán ennyire van szükségünk a csodához, mert ez a süti az! A mandarin szőröstül-bőröstül, pontosabban héjastul-húsostul kerül bele a tésztába, ettől mesés íze és illata lesz minden falatnak, de előtte meg kell párolni a gyümölcsöket sima vízben, hogy a héj a kesernyés ízét elveszítse, és csak az isteni citrusosság maradjon meg.

A süti puha és omlós textúráját az őrölt mandulának köszönheti, és nagyon fontos a készítékor, hogy a tojást a cukorral tényleg nagyon habosra, könnyűre, egészen fehérre verjük, mert így lesz majd tartása és könnyűsége, miután hozzáadjuk a pépesített mandarint és mandulát, de így is egyszerű az összeállítása, a végeremény pedig tényleg fantasztikus!

Pihe-puha mandulás-mandarinos torta

Hozzávalók:

  • 3 nagyobb vagy 4 kisebb mandarin
  • 6 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg darált mandula
  • 1 csapott teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés: A mandarinokat megmossuk, 4 helyen bevágjuk, mintha meg akarnánk hámozni, majd egy kis lábasba tesszük, felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és feltesszük főni. Amint felforrt, takarékra vesszük, és 20 percet gyöngyöztetve főzzük, majd leszűrjük, hagyjuk langyosra hűlni. Félbevágjuk, ha van benne mag, kikaparjuk, majd késes robotgépbe tesszük, és héjastul-húsostul egészen összepépesítjük.

A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot, és egészen habosra, fehérre verjük elektromos robotgéppel. Ezután hozzáadjuk a mandarint és a szódabikarbónát, egy spatulával összeforgatjuk, majd 2-3 részletben a darált mandulát is hozzáadjuk, és finoman, hogy minél kevésbé törjön a hab, homogén masszává összeforgatjuk.

Egy 23 centis kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, és 170 fokos sütőbe toljuk, légkeverés mellett kb. 50 perc alatt megsütjük, félidőben letakarva alufóliával, hogy nehogy túlságosan megpiruljon.

A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd ízlés szerint mandulalapocskákkal vagy porcukorral meghintve, szeletelve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.