A kürtőskalács reneszánszát éli az elmúlt években, ez a különleges kelt kalács annyira népszerű, hogy komoly programsorozatot és versenyt is lehet szervezni köré, ezt bizonyítja az idén 6. alkalommal megrendezett Kürtőskalács Fesztivál, ahol igazán izgalmas desszertcsodákat lehetett kóstolni.

A budai Gesztenyés-kertben rendezték a hétvégén a 6. Kürtőskalács Fesztivált, ahol immáron 27 helyen fogyaszthattak mindenféle formájú, méretű és ízű kürtőskalácsot az édesszájú látogatók. Az idei évben érkeztek Székelyföldről, Farkaslakáról és Hévízről is kürtőskalács-készítők, és a hatalmas érdeklődést bizonyítja, hogy kígyózó sorokban várakoztak az érdeklődők a kalácskülönlegességekre. Merthogy nemcsak a korábban megszokott, klasszikus ízesítésű változatokat kóstolhatták a vendégek, hanem különféle új kreációk is születtek a Kürtős Kaland néven futó versenyen.

Született Kürtős Dobos, Somlói galuska újragondolt kürtőskalács köntösben, valamint egy Mákvirág névre keresztelt szilvás-mákos csoda, ami mindenkit elvarázsolt, a szilva kitűnően passzolt a ropogós, faszénen sült kürtőskalácshoz. A győztes csapat desszertje - vagyis a szilvás-mákos csoda - felkerül majd egy hónapra az Édes Mackó Kürtőskalács-cukrászda étlapjára is, így bárki megkóstolhatja ezt az ínyencséget.

Forrás:
​Kürtőskalács Fesztivál ​

Forrás:
​Kürtőskalács Fesztivál ​

Forrás:
Kürtőskalács Fesztivál

Forrás:
​Kürtőskalács Fesztivál ​