Írd be, mit keresel:

Szilvás-mákos kürtőskalács lett az idei kedvenc

A kürtőskalács reneszánszát éli az elmúlt években, ez a különleges kelt kalács annyira népszerű, hogy komoly programsorozatot és versenyt is lehet szervezni köré, ezt bizonyítja az idén 6. alkalommal megrendezett Kürtőskalács Fesztivál, ahol igazán izgalmas desszertcsodákat lehetett kóstolni.

Cookta - 2018.10.16.
Szilvás-mákos kürtőskalács lett az idei kedvenc

A budai Gesztenyés-kertben rendezték a hétvégén a 6. Kürtőskalács Fesztivált, ahol immáron 27 helyen fogyaszthattak mindenféle formájú, méretű és ízű kürtőskalácsot az édesszájú látogatók. Az idei évben érkeztek Székelyföldről, Farkaslakáról és Hévízről is kürtőskalács-készítők, és a hatalmas érdeklődést bizonyítja, hogy kígyózó sorokban várakoztak az érdeklődők a kalácskülönlegességekre. Merthogy nemcsak a korábban megszokott, klasszikus ízesítésű változatokat kóstolhatták a vendégek, hanem különféle új kreációk is születtek a Kürtős Kaland néven futó versenyen.

Született Kürtős Dobos, Somlói galuska újragondolt kürtőskalács köntösben, valamint egy Mákvirág névre keresztelt szilvás-mákos csoda, ami mindenkit elvarázsolt, a szilva kitűnően passzolt a ropogós, faszénen sült kürtőskalácshoz. A győztes csapat desszertje – vagyis a szilvás-mákos csoda – felkerül majd egy hónapra az Édes Mackó Kürtőskalács-cukrászda étlapjára is, így bárki megkóstolhatja ezt az ínyencséget.

Forrás:
​Kürtőskalács Fesztivál ​

Forrás:
​Kürtőskalács Fesztivál ​

Forrás:
Kürtőskalács Fesztivál

Forrás:
​Kürtőskalács Fesztivál ​

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.