Írd be, mit keresel:

Sült kolbász sajttal másképp – villámfogás rengeteg ízzel

Ritkán, de azért előfordul hogy nincs nagyon ötletem és időm sem arra, hogy hosszabb időt a konyhában töltsek el a főzéssel, de persze enni azért ilyenkor is kell. Így történt ez most is: kinyitottam a hűtőajtót, és felmértem, mi is áll a rendelkezésemre egy gyors ebéd elkészítéséhez.

Cookta - 2022.10.24.
Sült kolbász sajttal másképp – villámfogás rengeteg ízzel

Volt itthon pár darab debreceni, krémsajt, magos mustár… Majd kis gondolkodás után, össze is állt a fejemben az ebéd, ami annyira jó lett, hogy máskor is készíteni fogom, mert pofonegyszerű, pár perc munkát igényel csupán, és tényleg nagyon finom.

A fűszeres krémsajt gyorsan elkészült, már csak a kolbászkákat kellett alaposan megkenni, majd a felszeletelt hagymával együtt a kizsírozott tepsibe pakolni. Uzsgyi be a sütőbe, és hamarosan már tálalható is ízlés szerinti körettel, de friss kenyérrel is nagyon finom!

Forrás: Kard Éva

Krémsajtos-hagymás debreceni

Hozzávalók:

  • 6 db debreceni (vagy ízlés szerinti más hasonló kolbászféle)
  • 2-3 db lilahagyma
  • 1 doboz (125 g) natúr krémsajt
  • 2 teáskanál magos dijoni mustár
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
  • 0,5 dl fehérbor – vagy víz
  • 2 evőkanál sertészsír

Elkészítés: A debrecenit sűrűn vagdossuk be, de arra figyeljünk, hogy ne vágjuk át egészen. A lilahagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel.

A krémsajthoz adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, a mustárt, ízlés szerint sózzuk, majd keverjük alaposan össze. Ezután kenjük be vele a beirdalt debrecenit úgy, hogy a bevágásokba is kerüljön bőven a fűszeres krémsajtból.

Forrás: Kard Éva

A tepsit kenjük ki a zsírral, helyezzük egymás mellé a kolbászokat, majd öntsük alá a bort. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten addig süssük, hogy a hagyma puhára párolódjon, a krémsajtos debreceni pedig szép pirosra süljön.

Ameddig a kolbász sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én krumplipürét készítettem, és azzal tálaltam, de friss kenyérrel tunkolva is nagyon finom.

Forrás: Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.