Írd be, mit keresel:

Virsli-múmia, avagy mókás sütős hot-dog Halloweenre

Bár nálunk nincs nagy hagyománya a Halloweennek, de azért az elmúlt években októberben rendre megtelnek a nagyobb üzletek mindenféle kellékkel, jelmezzel, szörnyekkel, pókokkal, és egyre többen faragnak otthon töklámpást is ilyentájt. Ha mással nem is, de egy mókás múmiás virslivel mi is megpróbálkozhatunk, legalább a gyerekek örömére vagy partifalatként.

Cookta - 2023.10.27.
Virsli-múmia, avagy mókás sütős hot-dog Halloweenre

Hatalmas kultusza van külföldön a Halloween-partiknak, amire mindenféle „rémes” pitékkel, sütikkel, muffinokkal és italokkal készülnek. Az egyik legegyszerűbb falatka pedig a tésztába bugyolált sült virsli, ami finom is, egyszerűen elkészül, és nem is annyira félelmetes, és ha közösen készítjük, még jó móka is!

A kis múmiákhoz nem kell más, csak készen kapható leveles tészta és virsli, a szemekhez egy kevés majonéz és szegfűszeg, de ez utóbbi helyett akár szemes borsot is használhatunk, a kisült mini hot-dogokat pedig tálalhatjuk ketchuppal, de akár mustárral, majonézzel vagy fűszeres tejföllel…

Virsli-múmia

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 8 virsli
  • 1 tojás
  • kevés majonéz
  • szegfűszeg

Elkészítés: A leveles tésztát kiterítjük, és egy pizzavágóval vékony, fél centis csíkokra vágjuk. A virsliket félbevágjuk, ha nem bőrös, akkor a héját lehúzzuk, majd beletekerjük a tésztacsíkokba úgy, hogy az egyik végéhez közel egy kis részt kihagyunk. Sütőpapírral fedett tepsire tesszük, egy elhabart tojással lekenjük, és 180 fokos sütőbe téve kb. 12-15 perc alatt megsütjük.

A sütőből kivéve hagyjuk picit hűlni, majd majonézzel szemeket pöttyintünk a szabadon hagyott részre, majd szegfűszeget szúrunk beléjük, és azonnal kínálhatjuk is.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.