Írd be, mit keresel:

Habcsókos muffin – szellemsüti Halloweenre

Akit kicsit is megcsap az egyre népszerűbb Halloween partik szele, vagy akár a gyerekek kedvéért szeretne valami "rémisztőt" készíteni, annak tökéletes megoldás a jópofa szellemekkel felturbózott muffin. Egyszerű, ráadásul ki ne szeretné a habcsókot, hiszen ebből készülnek ezek a duci és mókás kis fantomok...

Cookta - 2023.10.29.
Habcsókos muffin – szellemsüti Halloweenre

A muffin alapváltozatban is mindig nyerő desszert partira, gyerekzsúrra, amolyan önálló kis egyszemélyes tortácska, és Halloween alkalmából is nagyon praktikus, mert jól dekorálható. Az egyik legegyszerűbb módja ez a habcsókos változat, mókás és garantáltan sikert arat, igaz, nagyon kell ügyelni arra, hogy a felvert tojásfehérje nagyon kemény legyen, érdemes bele egy kis citromlevet és étkezési keményítőt is tenni, hogy igazán jó legyen a tartása, és jó tudni, hogy nem lehet elrontani vagy túlverni, csak meg kell adni neki az időt. Emellett alacsony hőfokon, 90-100 fokon kell sütni, vagyis inkább szárítani, ehhez viszont elő kell sütni a muffinokat előtte, hogy azok azért rendesen átsüljenek.

Muffinalapnak bármilyen jól bevált saját recept használható, mi most egyik kedvencükkel, a narancslével és tejföllel készülőt választottuk, isteni natúr változatban is, puha és könnyű. A receptet amúgy érdemes eltenni karácsonyra is, mert egy kis zöld ételfestékkel színezve a tojáshabot szuper kis karácsonyfákká változtathatóak majd a szellemek. 😉

Habcsókos muffin Halloweenre

Hozzávalók 12 darabhoz:

A muffinhoz:

  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 2 tojás
  • 2,5 dl porcukor
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 1,25 dl tejföl
  • 1,25 dl narancslé
  • 5 dl liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • csipet só

A habcsókhoz:

  • 3 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 csapott evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés: A tojásokat egy keverőtálba felütjük, habosra keverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat. További keverés mellett hozzáadjuk a narancslevet és a tejfölt. Folyós, híg masszát kapunk, amibe folyamatosan kanalazzuk a sütőporral és sóval elkevert lisztet. A kész, sűrű masszát papírkapszlikkal bélelt muffinformába elosztjuk, és 180 fokos sütőbe tolva 15 percig sütjük.

Közben a habcsókhoz a tojásfehérjéket keverőtálba tesszük, és elektromos habverővel elkezdjük felverni. Amikor már kezd habbá válni, hozzáadjuk a citromlevet, folyamatosan verve, majd kanalanként a porcukrot is, ha már jó kemény és fényes, akkor a keményítőt is hozzáadjuk, és még fél percig verjük.

A tojáshabot habzsákba vagy egy zacskóba tesszük, levágjuk a csücskét, és a sütőből kivett, elősütött muffinokra „szellemeket” nyomunk úgy, hogy először egy adagot kinyomunk, kissé elemeljük tőle a habzsákot, majd megint nyomunk egy kisebb adagot, elemeljük, majd egy harmadik kisebb adagot is rányomunk.

Az időközben 100 fokra visszavett, kicsit kiszellőztetett sütőbe betoljuk, és légkeverés mellett kb. 45 perc alatt megsütjük. Érdemes ránézni, nehogy pirulni kezdjen, visszavehetjük még jobban a hőt, hogy inkább száradjanak, mint süljenek.

A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd kevés olvasztott étcsokival szemet rajzolunk nekik.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.