Írd be, mit keresel:

Olajbogyós-babos mártogatós, nem csak Halloweenre

Mindenszentek ünnepe az angolszász országokban - és egyre több helyen - hatalmas partizással kapcsolódik össze, beöltözéssel és ijesztő ételek készítésével. Persze csak külsőre kell rémisztőnek lennie, azért nem árt, ha finom is, és jó étvággyal el lehet fogyasztani. Ez a mártogatós is ilyen, frappánsan egyszerű és nagyon is ízletes!

Cookta - 2023.10.28.
Olajbogyós-babos mártogatós, nem csak Halloweenre

A mártogatós a lehető legjobb műfaj, ha partit rendezünk vagy egyszerűen csak vendégeket hívunk – csak kirakjuk tálkákban, poharakban, mellé hasábokra vágott zöldségeket, grissinit vagy csíkokra vágott pitát, pirítóst teszünk ki, és mindenki kedvére csemegézhet, tányér sem kell hozzá, lazán, menet közben fogyasztható.

Ez az elsőre szokatlan színű olajbogyós-babos változat hasonlít a hummuszhoz, krémes, fűszeres és nagyon finom, pofonegyszerű, és más alkalomra finomíthatunk a színén is, ha fehér babbal, esetleg zöld olívával készítjük, de a móka kedvéért Halloweenre érdemes kipróbálni ezt az „ijesztő”, pókos változatot is. 😉

Olajbogyós-babos mártogatós

Hozzávalók:

  • 20 dkg főtt fekete bab (konzerv)
  • 10 dkg magozott fekete olajbogyó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis pohár (140 g) tejföl
  • 2-3 evőkanál citromlé
  • 1 csapott teáskanál őrölt római kömény
  • só, bors

Elkészítés: A leszűrt babot és olajbogyót egy késes robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a meghámozott fokhagymát, a római köményt, a citromlevet és 2-3 evőkanál tejfölt, és elkezdjük összedolgozni, menet közben adhatunk hozzá még tejfölt, hogy kellően krémes legyen, illetve megkóstoljuk, és sózzuk, borsozzuk, a sóval azért érdemes vigyázni, és csak menet közben hozzáadni, mert az olajbogyó elég sós tud lenni.

Ha Halloweenre készítjük, akkor díszíthetjük pókhálóval a tetejét, amihez pár kanálnyi tejfölt egy habzsákba vagy tiszta zacskóba teszünk, a sarkát kivágjuk, és megdíszítjük a tetejét, olajbogyóból pedig pókot is készíthetünk a mártogatós tetejére.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.