Írd be, mit keresel:

Tepsis csirke színesen, sütőtökkel és paprikával

Nagyon szeretjük az olyan tepsis recepteket, amikor a hús és a köret együtt sül, csak bele kell pakolni mindent a tepsibe. Most a jól bevált csirkecomb mellé sütőtök és húsos kaliforniai paprika került, tökéletes őszi szín- és ízkavalkád a tányérban, ráadásul pofonegyszerűen összedobható!

Cookta - 2023.11.03.
Tepsis csirke színesen, sütőtökkel és paprikával

Szezonális zöldségek, az elmaradhatatlan csirke, egy jó kis fűszeres pác – ennyi kell csak ehhez az illatos egytálételhez, amiben a sütőtök és a húsos kaliforniai paprika egészen édesre karamellizálódik, a pipicombok nagyon szaftosra és omlósra sülnek, sőt került bele egy egész fej fokhagyma is félbevágva, ami egészen krémesre sült, az ízei megszelídültek, és könnyen kinyomhatóak így a héjból, sülés közben pedig nem égnek meg.

Aki szereti az édes-sós ízpárosításokat, még gazdagíthatja pár gerezd almával, aki pedig tartalmasabb köretet szeretne, az tehet pár krumplit is a tepsibe – egyik kiegészítő sem fogja elrontani. 😉

Sütőtökkel és paprikával sült tepsis csirke

Hozzávalók:

  • 8 csirke alsócomb
  • 1 kisebb sütőtök – kb. 1,2 kg
  • 2 piros kaliforniai paprika
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
  • 1 teáskanál morzsolt oregánó
  • 1 teáskanál őrölt koriandermag
  • 1 citrom leve
  • fél deci olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk. A páchoz a citrom levét egy tálba facsarjuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a kakukkfüvet, az oregánót és a koriandert, összekeverjük, majd a csirkecombokat alaposan beleforgatjuk, és lefedve a hűtőbe tesszük 1 órára, de akár előző este is elkészíthetjük, így még omlósabb és zamatosabb lesz majd.

A sütőtököt meghámozzuk, félbevágjuk, magjait kikaparjuk és kockára vágjuk, a kaliforniai paprikát szeletekre vágjuk, majd felkockázzuk, a fokhagymát lapjában félbevágjuk. A zöldségeket egy nagyobb tepsibe öntjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pácolt csirkecombokat is a páccal együtt, majd az edényt kb. fél deci vízzel kiöblítjük, a vizet is a tepsibe öntjük, és kézzel az egészet alaposan összeforgatjuk.

Alufóliával lefedjük, és 180 fokos sütőbe tolva 30 percet pároljuk, majd a fóliát levéve még 20-25 percet sütjük, amíg pirulni kezd a hús, a zöldségek pedig finoman karamellizálódnak.

Azon melegében tálaljuk a fűszeres, illatos tepsis csirkét a vele sült zöldségekkel és fokhagymával.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.