Írd be, mit keresel:

Fehércsokis rakott piskóta krémesen, pikáns meggyel

Csupa csoki, mégsem túl édes, nagyon lágy és krémes, pofonegyszerűen elkészíthető, tulajdonképpen egyfajta tiramisu-változat ez a fehércsokis krémmel rétegezett rakott piskóta, ami most meggyel készült, de szinte bármilyen gyümölccsel megbolondítható.

Cookta - 2023.11.04.
Fehércsokis rakott piskóta krémesen, pikáns meggyel

Van olyan, hogy az embernek nincs kedve sütögetni, egy kényeztető desszert viszont nagyon jól jönne – ilyenkor remek alapanyag a kész babapiskóta, amivel pikk-pakk összeállíthatjuk ezt az édes rakottast. Olvasztott fehér csokival, tejszínnel és mascarponéval készül, szóval egy igazi kalóriabomba, de selymesen lágy és nagyon krémes, igazi sikerdesszert, ráadásul tényleg elronthatatlan.

Azért is zseniális ez a krémes rakottas, mert nagyon egyszerűen variálható, attól függően, mibe mártjuk a piskótákat – ez lehet kávé, mint a tiramisunál, lehet rumos tej, de valamilyen gyümölcsszirup is, mint ebben az esetben is, a meggy leve puhítja fel és ízesíti a piskótákat, és érdemes bele mindenképpen egy kis gyümölcsöt csempészni, hogy egy kis savanykás íz ellenpontozza a krém és a piskóta édességét, de ez meggy helyett lehet bármilyen bogyós, vagy akár narancs, mandarin is…

Fehércsokis rakott piskóta

Hozzávalók:

  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg fehér csoki
  • 25 dkg mascarpone
  • babapiskóta
  • 25 dkg fagyasztott meggy
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés: A tejszínt egy kis lábasba öntjük, és tűzre téve forrpontig melegítjük, közben a fehér csokit egy tálba tördeljük. Ráöntjük a forró tejszínt, 2 percet várunk, hogy felpuhuljon a csoki, majd egy habverővel simára, fényesre keverjük, félretesszük. A mascarponét habverővel fellazítjuk és kicsit kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a csokis keveréket, és simára keverjük.

A meggyet egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és gyenge tűzön pár perc alatt felolvasztjuk és kicsit összeforraljuk, majd a tűzről levéve leszűrjük, a levet felfogjuk.

A babapiskótákat megmártjuk a meggylében, és egy tálba rétegezzük a csokikrémmel. Legalább 5-6 órára a hűtőbe tesszük, hogy a piskóta felpuhuljon és a krém megdermedjen, majd meggyel megszórva tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.