Hétvégi kényelmes reggelekre, de akár gyors vacsorának, munkahelyre vihető ebédnek is tökéletes a tojásos-sajtos muffin, ami melegen, langyosan, hidegen is finom, rengeteg módon variálható, és sok fehérjével telepakolható.

A muffin leggyakrabban édes változatban készül, pedig sósan is nagy sikere van, ráérős reggeleken, családi napindítónak is nagyszerű, ha egy kicsit változatosabbá szeretnénk tenni a klasszikus rántottát vagy sonkás tojást, de egy adag salátával vagy főzelék mellé főételként is nagyon jól működik.

Az alaptészta liszt, sütőpor, só, joghurt és tojás keveréke, amibe most jó sok fehérje - főtt tojás, pirított bacon és egy jó adag reszelt sajt - került, valamint édes kápia paprika, petrezselyem és újhagyma is, hogy színesebb és még ízletesebb legyen, de a belevalók ízlésünk és a hűtőnk kínálata szerint bátran variálható!

Tojásos-sajtos muffin

Hozzávalók:

  • 1,5 bögre liszt (1 bögre = 2,5 dl)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 2 tojás
  • 1 bögre natúr joghurt

Valamint:

  • 2 szál újhagyma
  • 2 főtt tojás
  • 4 szelet bacon
  • 1 kisebb kápia paprika
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • frissen őrölt bors

Elkészítés: A baconszeleteket egy száraz serpenyőben ropogósra sütjük, majd ha egy kicsit hűltek, apróra vágjuk. A főtt tojásokat meghámozzuk, apróra vágjuk, a kápiát kicsumázzuk, apróra kockázzuk, a petrezselymet és az újhhagymát finomra vágjuk.

A tésztához a lisztet, a sütőport és a sót egy keverőtálban elvegyítjuk, hozzáadjuk a tojásokat és a joghurtot, és simára keverjük, borsot őrölünk hozzá, majd hozzáadjuk a bacont, a főtt tojást, a a paprikát, az újhagymát, a petrezselymet és a reszelt sajtot, és alaposan összeforgatjuk.

Papírkapszlikkal bélelt muffinttepsibe elosztjuk a masszát, és 180 fokos sütőbe tolva kb. 25 perc alatt megsütjük. Melegen, langyosan a legfinomabb, de hidegen is fogyasztható, 2-3 napig a hűtőben eláll, vagy akár le is fagyasztható.