Írd be, mit keresel:

Sajtropogós parmezánból, zöldfűszeresen

A parmezáncsipsz a világ egyik legnagyobb találmánya, gyakorlatilag csak finomra reszelt parmezán kell hozzá, és a sütőben pár perc alatt ropogós csipsz süthető belőle, ami magában nassolnivalónak, de salátára vagy krémleves mellé is tökéletes.

Cookta - 2023.11.11.
Sajtropogós parmezánból, zöldfűszeresen

A gazdag, aromás ízű, sókristályokban gazdag, hosszan érlelt parmezán kétséget kizáróan az egyik legjobb sajt, kötelező kelléke az olasz fogásoknak, és a jó hír, hogy isteni finom csipsz is süthető belőle. Nem kell hozzá semmi más, csak frissen reszelt parmezán, esetleg grana padano sajt, mert ez garantáltan az, aminek vesszük, míg a reszelt változatok  mást is tartalmazhatnak, illetve közel sem olyan aromásak és olvadósak, mint a frissen reszelt. Sütőlapra téve a sütőben pár perc alatt megolvadnak, majd kivéve megdermednek, és istenien ropogósak lesznek.

Az alapváltozat is nagyon finom, de aki szereti a fűszereket, egy kis olasz ízvilágra is hangolhatja némi oregánóval és egy kis folhagymaporral, de ízlés szerint más fűszerrel, csilivel, kakukkfűvel, őrölt köménnyel vagy csipetnyi paprikával is ízesíthetjük – elrontani nagyon nem lehet!

Zöldfűszeres parmezáncsipsz

Hozzávalók:

  • 10 dkg parmezán vagy grana padano sajt
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál morzsolt oregánó
  • 1 teáskanál szezámmag
  • frissen őrölt bors

Elkészítés: A sajtot kisebb lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a fokhagymaport, ízlés szerint borsot őrölünk hozzá, és sütőpapírral fedett tepsire jó evőkanálnyi kupacokat teszünk egymástól távolabb, ujjbeggyel kicsit lenyomkodjuk és körré formázzuk, meghintjük az oregánóval és a szezámmaggal.

185 fokos sütőbe tolva 6-7 perc alatt megsütjük, majd a sütőből kivéve hagyjuk 10 percet hűlni, mielőtt hozzáérnénk, majd leemeljük a sütőpapírról, és tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.