Írd be, mit keresel:

Forró almabor, az illatos lélekmelengető

A hűvösebb időben nincs jobb, mint egy fűszeres, forró és édes ital, ami testet-lelket átmelegít. A forró almabor nálunk még kevéssé ismert melengető téli ital, ami elsősorban az angolszász országokban népszerű, isteni finom, és nagyon egyszerűen elkészíthető otthon is almalével és almaborral, vagyis a már nálunk is mindenhol kapható ciderrel.

Cookta - 2023.11.19.
Forró almabor, az illatos lélekmelengető

Aranyló és illatos, jóval alacsonyabb az alkoholtartalma, mint a forralt bornak, így nem ver fejbe, de mégis nagyon finoman átmelegíti az embert a forró almabor, ami 100%-os almalével, ciderrel, fűszerekkel pofonegyszerűen elkészíthetünk házilag, sőt friss almával, citrommal tovább gazdagíthatjuk az aromáit.

Az arányokat és a fűszerezést illetően nincsenek szabályok, szabadon variálható ízlés szerint, arra viszont érdemes ügyelni, hogy a fűszereket az almalével érdemes összefőzni, hogy kellően kioldódjanak az aromái, és a cidert csak a legvégén hozzáadni, hogy ne illanjon el belőle az alkohol. Az alábbi receptnél egy kis víz hozzáadásával készül ez a kényeztető ital, így nem túl édes, de aki édesszájú, nyugodtan ki is hagyhatja belőle…

Forró almabor

Hozzávalók 4-6 adaghoz:

  • 6 dl 100%-os almalé
  • 2 dl víz
  • 1 alma
  • fél citrom
  • 2 rúd fahéj
  • 3-4 szem szegfűszeg
  • 1 csillagánizs
  • 2 üveg (0,33 l) cider

Elkészítés: A vizet és almalevet egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a fűszereket, felforraljuk, és takarékra véve 5 percet főzzük, hogy a fűszerek aromái kioldódjanak. Közben az almát félbevágjuk, kicsumázzuk, és a citrommal együtt vékonyan felszeleteljük, a fűszeres almaléhez adjuk, és 1-2 percet gyöngyöztetve főzzük, majd a tűzről levéve hozzáöntjük a cidert.

Azon melegében poharakba merjük, és már fogyaszthatjuk is.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.