Írd be, mit keresel:

Egyszerű almás kosárka, a hétköznapok desszertje

Hétköznapokon is jólesik egy finom kis desszert, de kinek van ideje ilyenkor hosszan a konyhában matatni? Ez az egyszerű almás kosárka ilyenkor jöhet jól, pikk-pakk összedobható kész leveles tésztával egy muffintepsiben, és már mehet is a sütőbe!

Cookta - 2023.11.21.
Egyszerű almás kosárka, a hétköznapok desszertje

Egyszerűbb desszertet elképzelni is nehéz, mint ez az almás kosárka, ami a minden boltban kapható kész rétestésztával és a szezon klasszikusával, az almával készül. Nem rétes, de mégis azt az illúziót kelti, süti-jellegű, de teljesen maceramentes, és a fűszerezéssel, extra belevalókkal szabadon lehet játszani.

Ebbe a változatba most az alma mellé méz, vanília, gyömbér, citrom került, a tetejére pedig ropogós földimogyoró, de fűszerezhetjük fahéjjal, szegfűszeggel, kardamommal, mézeskalács fűszerkeverékkel, adhatunk hozzá mazsolát vagy más apróbbra vágott aszalt gyümölcsöt, a szokatlanabb – de nagyon finom! – földimogyoró helyett pedig egy kis dió, mandula vagy törökmogyoró is tökéletes, sőt akár aprított csoki is mehet bele – remekül variálható és nagyon finom!

Egyszerű almás kosárka

Hozzávalók:

  • 1 csomag rétestészta
  • 3-4 alma
  • 3-4 evőkanál méz
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • fél citrom
  • maréknyi sótlan, pörkölt földimogyoró
  • kevés olaj

Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, kisebb kockákra vágjuk, és egy tálba tesszük. Ráfacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a mézet, a vaníliát és a gyömbért, és alaposan összeforgatjuk.

Egy muffintepsit ecset segítségével kikenünk olajjal, a réteslapokat ollóval 10-12 centis négyzetekre vágjuk, és olajjal lekenve a réteslapocskákat kibéleljük a formákat több rétegben, majd elosztjuk bennük az előkészített almát.

A tetejükre szórjuk a földimogyorót, és 170 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett 20-25 perc alatt megsütjük, amíg az alma megpuhul.

Tálalhatjuk azon melegében, de langyosan, hidegen is finom.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.