Írd be, mit keresel:

Gyors paradicsomos spagetti, ami jókedvre derít

A paradicsomos spagetti az olaszok alaptésztája, ami rengeteg változatban létezik ezzel-azzal kiegészítve, ám ha friss és édes koktélparadicsommal készítjük, önmagában is megállja a helyét - igazán egyszerű és szupergyors, szaftos és mennyei finom mediterrán fogás, amivel szürke és hűvös napokon is egy kis napfényes hangulatot teremthetünk.

Cookta - 2023.11.21.
Gyors paradicsomos spagetti, ami jókedvre derít

A legtöbb esetben a szezonális és a helyi alapanyagokra szavazunk, de vannak olyan kilátástalanul morcos és szürke napok, amikor muszáj engedni a csábításnak, és felvidítani magunkat egy tál nyárias, mediterrán étellel. Ez a gyors és pofonegyszerű spagetti minimális alapanyaggal készül, a friss paradicsom ellenére sem kell hosszan főzni, ha párhuzamosan készítjük a tésztát és a szószt, akkor 15 perc alatt mindennel megvagyunk, és mesésen finom, ízekben gazdag fogást tálalhatunk.

Aki szeretné kicsit tartalmasabbra, laktatóbbra készíteni ezt az alapesetben húsmentes ételt, bátran indíthat egy kis húsos füstölt szalonnával, de enélkül is nagyon komplex ízvilágú a benne lévő fokhagyma, csili, bazsalikom, paradicsom és parmezán kombójától, és tényleg nagyon egyszerű.

Gyors paradicsomos spagetti

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagetti – más tészta is lehet
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • kevés csili
  • 30 dkg koktélparadicsom
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • maréknyi friss bazsalikom
  • kevés aprított snidling

Elkészítés: A tésztához egy lábasban bő vizet melegítünk, ha forr, csak akkor sózzuk bőségesen, és a tészta csomagolásán feltüntett idő alatt megfőzzük.

Közben a fokhagymát megtisztítjuk, a koktélparadicsomokat félbevágjuk. Egy nagyobb serpenyőben az olívaolajat és a vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és ízlés szerint egy kevés csilit, és amikor megérezzük az illatát, a koktélparadicsomokat is. Sózzuk, és 3-4 perc alatt hagyjuk kicsit összeesni, majd hozzáadunk merőkanálnyit a tészta főzőlevéből, a leszűrt tésztát és a reszelt parmezánt is hozzáadjuk, összeforgatjuk, míg kellemesen krémes lesz.

Meghintjük a bazsalikommal és a snidlinggel, és azonnal tálaljuk – ízlés szerint extra parmezánt és csilit kínálhatunk hozzá.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.