Minden évszakban vannak felkapott kedvencek, amiket mindenki igyekszik kipróbálni, az idei téli szezon favoritjának a céklás latte tűnik, amit nemcsak érdemes, de kötelező is kipróbálni, mert tényleg isteni!

Ha azt mondjuk, hogy már ránézésre is rózsaszín szemüvegen át látjuk ettől a forró italtól az őszi-téli szürke napokat, az egyértelmű, de nemcsak a színe miatt imádnivaló ez a melengető forró ital, hanem az íze is mennyei. A cékla, a kávé és a tej kombója tényleg furának tűnik elsőre, de érdemes neki adni egy esélyt - zseniális!

Az ízesített kávék népszerűségét a legtöbb túlárazott és menő kávés cég alaposan kihasználja, és mindenféle szirupokkal, aromákkal felturbózott italokkal kábítanak, pedig otthon is egyszerűen elkészíthetjük a legtöbbet. Most egy rózsaszín és nagyon finom, kényeztető és melengető, igazi téli italt mutatunk, ami nagyon izgalmas, bár elsőre kicsit furának tűnhet, de érdemes kipróbálni, mert mennyei, ahogy a cékla picit földes íze összesimul a kávéval és a tej selymességével!

Rózsaszín latte fűszeresen, céklával

Hozzávalók:

  • 5 dl tej - növényi tej is lehet
  • 1 kis fej cékla
  • 1 evőkanál méz - jugarszirup is lehet
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 4 adag presszókávé

Elkészítés: A céklát meghámozzuk, lereszeljük, közben a tejet feltesszük melegedni. A lereszelt céklát hozzáadjuk, és 4-5 percet takarékon gyöngyözve fűzzük, majd leszűrjük, hozzáadjuk a mézet és a vaníliát, elkeverjük, és tejhabosítóval vagy botmixerrel felhabosítjuk, 4 üvegpohárba elosztjuk.

A presszókávét finoman belecsorgarjuk, a tej és a hab szétválik, középre kerül a kávé, mesésen szép és isteni finom is, a cékla egy kis földes, édeskés ízt ad hozzá - isteni és nagyon szépséges, igazi lélekmelengető téli ital!