Írd be, mit keresel:

Tepsiben sült lazac zöldségekkel – egyszerűen, egészségesen

Nagyon finom, egészséges, gyors és kevés mosogatást igényel. Mi kell még? Ezerféleképpen el lehet készíteni a lazacot. Serpenyőben, bőrén pirítva, leveles tésztába tekerve, rizottóba keverve. Ez azonban valószínűleg a legegyszerűbb.

Cookta - 2018.11.24.
Tepsiben sült lazac zöldségekkel – egyszerűen, egészségesen

Minimális előkészülés, 10 perc sütés, és az eredmény egy omlós, vajas lazac, ízes burgonya és éppen roppanós, fokhagymás spárga. Nálunk, Londonban most épp van friss spárga, de cukkinivel, fagyasztott kelbimbóval vagy brokkolival is készíthető.

Nagyon egyszerű, semmi extra nincs benne, de pont ezért nagyon gyors is – kényelmes, egészséges, színes, igazi adu ász gyors ebédnek vagy vacsorának, de amúgy ünnepi fogásnak sem utolsó, pedig az egész egyetlen tepsiben készül!

Forrás:
Ábris

Tepsiben sült lazac zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 50 dkg lazacfilé
  • 20 dkg zöld spárga
  • 10-12 kisebb újburgonya
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • friss petrezselyem
  • friss kakukkfű
  • 2,5 dkg vaj
  • 2 citrom
  • só, bors

Elkészítés: Az elkészítési folyamat két részből áll. Előkészülés és sütés. Először is megmossuk a burgonyákat, de nem pucoljuk meg – ízlés kérdése, én szeretem rajta hagyni, ha sütni fogom. Kettévágjuk őket, és hideg vízben indítva előfőzzük körülbelül 10 percig, amíg majdnem megpuhul.

Közben elkészítjük a hal marinádját. Megolvasztjuk a vajat, és 2 gerezd apróra vágott fokhagymát alacsony lángon a vajjal együtt puhítunk. Ehhez jöhet kis aprított kakukkfű, só, őrölt bors, és végül – már a hőről levéve – petrezselyem és kis citromlé. A vaj, a citrom és a zöldfűszerek remekül passzolnak a halhoz. A marinádot elkenjük a lazac mindkét oldalán. Közben, a maradék gerezd fokhagymát összepépesítjük, és a spárgával összekeverjük, majd sózzuk.

Egy nagyobb tepsit kicsit beolajozunk, majd vékonyra szeletelt citromot elhelyezünk a tepsi alján. Ezekre a szeletekre tesszük a lazacot – így a hal alja szépen átveszi a citrom ízét és egyenletesebben fog sülni. Mellé jöhet az előfözött és leszűrt burgonya sózva, majd a koktélparadicsomok és a spárgák.

200 fokra előremelegített sütőben 10-12 percig sütjük, míg a lazac szép puha lesz, és a burgonya kap egy kis színt. Ha ropogósabb, pirultabb burgonyát szeretnénk, előfőzés helyett 20-25 percig süssük magában.

Nagyon egyensúlyozott, egészséges, színes étel akár ebédre akár vacsorára. Jó étvágyat!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.