Írd be, mit keresel:

Puha pufi palacsinta könnyeden, görög joghurttal

A palacsintával nem nagyon lehet mellényúlni, bármelyik fajtáját is készítsük, mindig sikert arra. Ez a változat bővelkedig fehérjében, készülhet édesen és sósan is, nagyon könnyű és puha a tésztája - köszönhetően a benne lévő görög joghurtnak.

Cookta - 2023.11.25.
Puha pufi palacsinta könnyeden, görög joghurttal

Ez a pufók, amerikai stílusú palacsinta gyors és egyszerű, pihentetés nélkül készül, kényelmesebb reggelinek, de uzsonnának, sós változatban vacsorának is tökéletes. Nagyon jó az állaga, könnyű vele dolgozni, és a görög joghurt krémességének köszönhetően nagyon finom puha és könnyű lesz a tésztája. Érdemes a tojásfehérjét lazán felverni hozzá, mert ettől még lazább, légiesebb a textúrája!

Úgy is készíthetjük, hogy a tésztát csak egy jó csipet sóval ízesítjük, majd ha kisütöttük a felét, a maradék masszába egy kis vaníliás cukrot keverünk, így egy csapásra kétfélét készítünk – a sós nagyon finom reszelt sajt, fűszeres tejföllel, pestóval vagy krémsajttal, az édeshez kínálhatunk dzsemet, mogyorókrémet, gyümölcsöt, mézet vagy juharszirupot, amit csak szeretünk…

Puha pufi palacsinta görög joghurttal

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 10 dkg görög joghurt
  • 20 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor – opcionális

Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket egy kézi habverővel laza habbá felverjük. A tojássárgákhoz adjuk a tejet és a görög joghurtot, simára keverjük, majd mehet bele a liszt, a sütőpor és egy csipet só, opcionálisan a vaníliás cukor, homogén tésztává keverjük, majd beleforgatjuk lazán a tojáshabot is.

Egy serpenyőt olajjal vékonyan kikenünk, ha forró, akkor kisebb merőkanálnyi adagokat merünk bele a tésztából. Amikor a tetején kis buborékok, lyukak jelennek meg, és a széle elkezd színeződni, akkor egy lapáttal megfordítjuk, és a másik oldalukat is pár perc alatt megsütjük.

Azon melegében tálaljuk a kedvenc feltétjeinkkel.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.