Írd be, mit keresel:

Narancsos-mézes sárgarépa, a szemvidító, egészséges köret

Nem is gondolnánk, hogy egy jó köret mennyit számít, egészen feldobja az ebédünket, vacsoránkat, és nem kell feltétlenül bonyolult dologra gondolni. A mézzel és egy kis naranccsal párolt sárgarépa például mennyei, gyors és olcsó, színesebbé és egészségesebbé teszi az étrendünket, fűszeres és finoman karamellizált, egészen rá lehet kattanni!

Cookta - 2023.11.27.
Narancsos-mézes sárgarépa, a szemvidító, egészséges köret

A sárgarépa ugyancsak alulértékelt zöldségünk, legfeljebb levesekbe, ragukba használjuk, főszerepet szinte sosem szánunk neki, pedig csupa rost és vitamin, tele van béta-karotinnal, olcsó és mindenhol beszerezhető, hosszan eláll a hűtőben, és minden jó tulajdonsága mellett finom is, érdemes rá egy kicsit új szemmel tekinteni, és önállóan is gyakrabban használni.

A vajon párolt, mézzel és narancslével ízesített párolt sárgarépa például mennyei, melegen és langyosan is szuper köret, amit vegán változatban vaj helyett kókuszzsírral, méz helyett juharsziruppal készíthetünk, tovább ízesíthetjük őrölt gyömbérrel és petrezselyemmel, mint az alábbi receptben, de akár kakukkfűvel, korianderrel, kaporral vagy bazsalikommal, római köménnyel vagy rozmaringgal fűszerezve is fantasztikusan finom.

Narancsos-mézes sárgarépa

Hozzávalók:

  • 60 dkg sárgarépa
  • 2 evőkanál vaj
  • fél narancs leve
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors

Elkészítés: A sárgarépát megtisztítjuk, ízlés szerint karikára vagy hasábokra vágjuk. A vajat egy nagyobb serpenyőben megolvasztjuk, hozzáadjuk a répát, és átforgatjuk, ráfacsarjuk a narancs levét, és fedő alatt, közepes lángon 7-8 percet pároljuk, míg a répa puhulni kezd.

Meglocsoljuk a mézzel, meghintjük a gyömbérrel, sózzuk, borsozzuk, és időnként megkeverve még 4-5 percet pároljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, összeforgatjuk, és ízlés szerint melegen vagy langyosan tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.