Írd be, mit keresel:

Mennyei citromos sajttorta egyszerűen, sütés nélkül

A különféle sajttortáknak könyvtárnyi szakirodalmuk és receptúrájuk van, hiszen a világ egyik legnépszerűbb desszertjéről van szó, így érthető módon a variációknak se szeri, se száma. Ez a citromos, sütés nélküli változat viszont az egyik nagy kedvencünk, nemcsak azért, mert isteni finom, hanem azért is, mert nagyon egyszerű és gyors az elkészítése!

Cookta - 2023.11.30.
Mennyei citromos sajttorta egyszerűen, sütés nélkül

Álomfinom, csupa töltelék, kellemesen üde és nem túl édes ez a sajttorta, amit kezdők is bátran elkészíthetnek, mert nem lehet elrontani, ha az arányokat és a pihentetési időt betartjuk, és biztos sikert zsebelhetünk be vele, mert annyira eteti magát. Kétféle krémsajttal – zsírosabb mascarponével és soványabb, natúr krémsajttal -, görög joghurttal és tejszínnel készül, ennek a négyféle tejterméknek a keveréke adja a gazdag töltelék selymességét és lágyságát, ami most citromos változatban készült.

A sajttorta legnagyobb kihívása, hogy bár gyorsan elkészül, sajnos sokáig kell rá várakozni, de nem érdemes elcsalni a pihentetési időt, fontos, hogy elérje a tökéletes állagot és kellően megdermedjen, és ne csak finom, de szépen szeletelhető is legyen. Megéri! 😉

Gyors citromos sajttorta sütés nélkül

Hozzávalók:
Az alaphoz:

  • 20 dkg omlós vajas keksz
  • 12 dkg olvasztott vaj

A krémsajtos réteghez:

  • 15 dkg mascarpone
  • 15 dkg natúr krémsajt
  • 1 kis pohár (175 g) görög joghurt
  • 2 dl tejszín
  • 10 g zselatinpor
  • 1 nagyobb citrom
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés: A kekszet egy késes robotgépbe tördeljük, finomra őröljük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, és tovább mixeljük, míg nedves homok állaga lesz. Egy sütőpapírral bélelt 23 centis kapcsos tortaformába öntjük, és alaposan lenyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen, és betesszük a hűtőbe, míg elkészítjük a torta lényegét.

A mascarponét, a natúr krémsajtot, a görög joghurtot, a porcukrot és a citrom kifacsart levét egy tálba tesszük, és elektromos robotgéppel simára keverjük. A tejszínből fél decit felforrósítunk, és a zselatinport hozzáadva addig keverjük, míg teljesen feloldódik, a maradék 1,5 dl tejszínt pedig habbá felverjük.

A zselatinos tejszínt és a tejszínhabot is a citromos krémhez adjuk, és finoman, de alaposan összeforgatjuk, majd az előkészített kekszalapra öntjük, a tetejét elsimítjuk, és legalább 6 órára, de inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt kiszabadítjuk a tortaformából, és citromszeletekkel díszítve, szeletelve kínáljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.