Fűszeres és illatos, nagyon csokis és mégis könnyű ez a gofri, ami bármilyen süteménnyel bátran felveszi a versenyt. Puha, légiesen könnyű, olvasztott csoki és kakaópor is van a tésztájában, uzsonnára vagy desszertnek is tökéletes, a maradék pedig másnap reggelire kenyérpirítóban felfrissíthető.

A gofri mindig sikert arat, mégis ritkán vesszük elő a sütőt, és állunk neki, pedig nem bonyolult elkészíteni. Ez a csokis változat nem sima kevert tésztával készül, hanem felvert tojáshab lazítja, ettől - és egy kis sütőportól - pillekönnyű és puha, önmagában, minden nélkül is elképesztően finom.

Az ünnepekre hangolódva fűszerként most egy kis mézeskalács-fűszerkeverék került bele, a csokival együtt nagyon telt, gazdag ízt ad neki, de ezt elhagyva pici fahéjjal, vaníliával is készíthetjük - nem fog csalódást okozni!

Nagyon csokis gofri

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 csapott kávéskanál sütőpor
  • 1 csapott kávéskanál mézeskalács-fűszerkeverék
  • 1 evőkanál kakaópor
  • csipet só

Elkészítés: A csokoládét felkockázzuk, tálba tesszük a vajjal együtt, és gőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk, simára keverjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval közepesen kemény habbá verjük. A tojássárgákat egy keverőtálban a cukorral fehéredésig, jó habosra keverjük, majd a vajas csokit és a tejet is hozzáadjuk, simára keverjük, majd a sütőporral, mézeskalácsos fűszerrel és kakaóporral elkevert lisztet is hozzáadjuk, összedolgozzuk. A masszát 2-3 evőkanál tojáshabbal fellazítjuk, majd finoman beleforgatjuk az összes tojásfehérjét.

Felforrósított gofrisütőbe nem túl nagy adagnyo masszát teszünk, mert sülés közben megnő, és 2,5-3 perc alatt megsütjük.

Azonnal tálaljuk ízlés szerinti feltéttel - dzsemmel, friss gyümölccsel, vaníliás cukorral vagy fahéjjal kikevert tejföllel - desszertnek tálalva tejszínhabbal vagy pudinggal, vaníliasodóval...