Írd be, mit keresel:

Serpenyős csokis süti, az új amerikai kedvenc

Amerikában nagy kedvenc a serpenyőben sütött süti, aminek jellegzetessége, hogy nagyon egyszerű kevert tésztával készül, és többnyire még langyosan fogyasztják. Eredetileg a tésztát ebben az egy serpenyőben állították össze és sütötték meg, de egyszerűbben és nagyobb biztonsággal készülhet a süti a klasszikus módszerrel, legfeljebb kicsit többet kell mosogatni. De egy csokis sütinél ezt ki nem vállalja be?

Cookta - 2023.12.02.
Serpenyős csokis süti, az új amerikai kedvenc

A serpenyős desszertek népszerűsége az úgynevezett serpenyős óriás csokis keksz, a skillet cookie megjelenésével kezdődött. Ennek a nagyon vajas tésztája valóban egyszerűen és gyorsan összeállítható egy vastagfalú vasserpenyőben, amit ezután egy az egyben meg is sütöttek, kiporciózás nélkül, ITT találtok hozzá videós receptet, ám a serpenyőzés itt nem állt meg: beindította az édesszájú konyhatündérek fantáziáját, és ma már rengeteg változata van.

Ilyen ez a nagyon csokis, a brownie-hoz hasonló sütemény is, amiben nincs vaj, tejszínnel és nem kevés csokoládéval készül, szuperegyszerű és gyors, és igazából nincs jelentősége, miben sütjük, szóval ezért nem érdemes vasserpenyőt beszerezni – ami amúgy nagyon praktikus és jól használható, örök darab amúgy -, viszont ezt a csokibomba receptet nem szabad kihagyni, mert isteni!

Nagyon csokis kevert süti – serpenyősen vagy nem

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg liszt
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg cukor
  • 1,25 dl tejszín
  • 3 tojás
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • csipet só
  • csokicsepp és dió a tetejére

Elkészítés: A csokoládét felkockázzuk, egy tálkába tesszük a tejszínnel, és mikróban, 800 Watton 1 perc alatt megolvasztjuk, majd simára keverjük. A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot és egy csipet sót, és kézi habverővel alaposan összekeverjük, majd mehet hozzá a sütőporral és kakaóporral elkevert liszt. Ezzel csomómentesre keverjük, majd a tejszínes csokit is hozzáadjuk, és homogén, sima tésztává keverjük.

Kivajazott 20 centis vasserpenyőbe – vagy sima sütőtálba, kis tepsibe – öntjük, a tetejét megszórjuk ízlés szerint csokicseppel és durvára vágott dióval. 180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 30 perc alatt megsütjük.

A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, majd szeletelve tálaljuk – ízlés szerint kínálhatunk mellé friss gyümölcsöt, fagyit is…

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.