Írd be, mit keresel:

Kólás-szójás csirkeszárny – meglepő, de isteni!

Elsőre furának tűnhet, hogy kólás páccal készül a csirke, de aki szereti az édes-sós ízpárost, annak jószívvel ajánljuk! Pikáns, ragacsos, a hús finom omlós, pedig a legegyszerűbb páccal készül, ami csak létezik, a kóla mellett ugyanis csak szójaszósz kell hozzá!

Cookta - 2023.12.03.
Kólás-szójás csirkeszárny – meglepő, de isteni!

Az édes kóla, pontosabban a benne lévő karamellszirup és a sós szójaszósz zseniális harmóniát alkotnak, ha a keverékükkel pácoljuk, majd ugyanebben sütjük meg a csirkét. Aki szokott mézes pácot használni, annak biztosan nem okoz csalódást ez a változat sem, aki pedig egy kicsit bizonytalan, az próbálja ki elsőként olcsóbb csirkeszárnnyal – isteni finom, ahogy a páclé nedvességtartalma első, és sűrű, ragacsos mázzá sül a húson, a csirkét pedig porhanyóssá és nagyon ízletessé teszi.

Az alapváltozatba csak kóla és szójaszósz kell, de ízesíthető egy kis csilivel, fokhagymaporral, esetleg némi citromlével is… Ha nincs időnk a pácoláshoz, és gyors megoldás kell, akkor azonnal is készíthetjük, elég jól átveszi a hús az aromákat, csak mindenképpen várjuk meg, hogy a szósz besűrűsödjön! Gyors vacsorának, de partira is tökéletes, kiadós és nagyon finom!

Kólás-szójás csirkeszárny

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkeszárny
  • 1,5 dl kóla
  • 0,5 dl szójaszósz
  • evőkanálnyi szezámmag

Elkészítés: A csirkeszárnyakat a forgónál kettévágjuk, tálba tesszük, meglocsoljuk a szójaszósszal és a kólával, alaposan összeforgatjuk, és ha van időnk, akkor lefedve 1-2 órára a hűtőbe tesszük. Ha nincs, akkor egy nagyobb serpenyőbe öntjük az egészet, tűzre tesszük, ha felforrt, mérsékeljük a hőt, és félig lefedve kb. 20 percet pároljuk időnként átforgatva, majd addig sütjük még a fedőt levéve, amíg a szósz besűrűsödik, és ragacsos bevonatot képez a húson.

Azonnal tálaljuk szezámmaggal meghintve, ízlés szerint salátát vagy sült zöldséget, párolt rizst kínálhatunk mellé.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.