A péksüteményeket régóta itthon sütöm mindig, és most épp elfogyott, ráadásul a bablevesünkhöz sem volt pogácsa. Nekem meg nem volt kedvem kelesztgetni meg gyúrogatni. Így született ez a szupergyors és egyszerű sós muffin, ami tökéletes zsemle - de még sajtos pogi helyett is.

Eszembe jutott, hogy a muffinok ilyen öt perc alatt összekeverhető valamik, miért ne süthetnék ebből egy sós változatot. Volt egy kis sajtom, utánanéztem az arányoknak és nemsokára az asztalon is volt.

Nem annyira könnyű a tésztája, mint egy egyszerű zsemlének vagy egy jóféle kelesztett pogácsának, de nagyon finom, és tényleg pikk-pakk összedobható.

Forrás:
Hajós Ágnes

Sajtos zsemlemuffin

Hozzávalók kb. 15 db-hoz:

  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg reszelt sajt
  • só, bors

 
Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, sóval és borssal. A tojást kikeverjük a tejföllel és a reszelt sajttal. A két részt összekeverjük, közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A muffinsütő mélyedéseit kibéleljük papírkapszlival, háromnegyedig töltjük a masszával. A sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük, tűpróbát alkalmazhatunk.

Forrás:
Hajós Ágnes