A túrós desszertek mindig biztos sikerre számíthatnak, különösen a pite, ami mindenki kedvence. Most nem hagyományosan, hanem pitetortának készült, krémes töltelékkel, a tetejére pedig ananász került - a könnyű, krémes túró, az omlós tészta és a gyümölcs együtt így mennyei, és egyszerűbb, mint a klasszik túrós pite!

A túró örök kedvenc, annyi módon használható és variálható, hogy annak se szeri, se száma, picit savanykás és nagyon krémes állaga szinte mindenhez passzol. A túrós pite pedig hatalmas kedvenc - az omlós tésztával párosítva ez a szuper alapanyag mesésen múködik minden formában.

Most nem szokványos kiegészítést kapott, egy kis konzerv ananász került hozzá extra feltétként, és ezzel is nagyon jól működik, az ananász maradéka reggeli smoothie-ban vagy egy gyors gyümölcssalátában megtalálja a helyét, de akár más gyümölccsel is készíthető - nagyon krémes, omlós és lágy ez a túrós pitetorta, egyáltalán nem macerás, és nem lehet abbahagyni.

Túrós pitetorta ananásszal

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg hideg vaj
  • 3 dkg porcukor
  • 2 tojássárga

A töltelékhez:

  • 30 dkg túró
  • 15 dkg tejföl
  • 5 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 nagy evőkanál étkezési keményítő
  • 2 tojásfehérje
  • csipet só
  • 6 szelet konzerv ananász

Elkészítés: A tésztához a lisztet és a porcukrot egy tálban összekeverjük, hozzáreszeljük a hideg vajat, kézzel összemorzsoljuk, majd a tojássárgákkal gyors mozdulattal összedolgozzuk, menet közben 1-2 evőkanál hideg vizet adunk hozzá, hogy összeálljon. Sütőpapírra téve, egy kis liszttel meghintve 3-4 mm vékony körlappá nyújtjuk, és egy kb. 25 centis pitetálba fordítjuk, finoman lenyomkodjuk, a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk, a széleken a túllógó tésztát levágjuk, és 20 percre a hűtőbe tesszük.

A töltelékhez a túrót alaposan áttörjük krumplinyomóval vagy villával, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt és a kukoricakeményítőt, simára keverjük, vagy még egyszerűbb egy botmixerrel összedolgozni egészen krémesre. A tojásfehérjéket egy csipet sóval laza, nem túl habbá felverjük, majd a túróba beleforgatjuk.

A pihentetett tésztára öntjük a túrókrémet, a tetejét kirakjuk a lecsöpögtetett ananásszal, és 160 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett kb. 40 perc alatt megsütjük.

A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, hogy szépen szeletelhető legyen és a túrótöltelék kissé megdermedjen.