December 6. a gyerekek ünnepe, de ilyenkor persze nemcsak ők, hanem mindenki örül egy kis figyelmességnek - és már jó is hangolódni a közelgő év végi ünnepekre. Most nem csokis és nem klasszikus, de nagyon finom, egyszerű és egészséges Mikulás-falatka következik, aminek diétázóknak is örömet okozhatunk.

Nem lehet kisuvickolt, ablakba kitett kiscsizmába pakolni, nem is édesség, de minden bizonnyal mosolyt fakaszt a fűszeres túrókrémmel töltött paradicsom - Mikulásra hangolva. Egyszerű, egészséges, pikk-pakk elkészíthető, partifalatnak is tökéletes, de a családi vacsorát is felvidítja. Sokan úgy tartják, hogy az étellel nem játszunk, de szerintünk néha nagyon is kell!

Paradicsomos falatka Mikulásra

Hozzávalók: kisebb paradicsom vagy nagyobb koktélparadicsom, krémes túró, csemege torma, tejföl, mini mozzarella, rózsabors az orrnak - gránátalmamaggal is pótolható, szegfűszeg - szemes borsot is használhatunk helyette, só, bors

Elkészítés: A paradicsomok felső részét levágjuk, a belsejét egy kiskanállal kikaparjuk, sózzuk, majd fejreállítva egy tányérra tesszük. Hagyjuk kicsöpögni, amíg krémes némi túrót, kis ecetes tormával és tejföllel, sóval, borssal simára keverünk.

A paradicsomok aljából pici részt levágunk, hogy ne billegjenek, púposan megtöltjük a tormás túrókrémmel, a tetejére jöhet a paradicsomok levágott teteje, pomponként félbevágott mini mozzarella. Szemként szegfűszeg, orrnak rózsabors tökéletes, szakállat pedig egy kis tejföllel rajzolhatunk neki.

Azonnal tálalható, de 2-3 órát a hűtőben elvan. A szegfűszeget érdemes eltávolítani, mielőtt bekapnánk, de a rózsabors finom összerágva, és egyáltalán nem csípős!

Más Mikulás-ötleteket itt találtok >>