Írd be, mit keresel:

Egészséges Mikulás jópofa töltött paradicsommal

December 6. a gyerekek ünnepe, de ilyenkor persze nemcsak ők, hanem mindenki örül egy kis figyelmességnek - és már jó is hangolódni a közelgő év végi ünnepekre. Most nem csokis és nem klasszikus, de nagyon finom, egyszerű és egészséges Mikulás-falatka következik, aminek diétázóknak is örömet okozhatunk.

Cookta - 2018.12.05.
Egészséges Mikulás jópofa töltött paradicsommal

Nem lehet kisuvickolt, ablakba kitett kiscsizmába pakolni, nem is édesség, de minden bizonnyal mosolyt fakaszt a fűszeres túrókrémmel töltött paradicsom – Mikulásra hangolva. Egyszerű, egészséges, pikk-pakk elkészíthető, partifalatnak is tökéletes, de a családi vacsorát is felvidítja. Sokan úgy tartják, hogy az étellel nem játszunk, de szerintünk néha nagyon is kell!

Paradicsomos falatka Mikulásra

Hozzávalók: kisebb paradicsom vagy nagyobb koktélparadicsom, krémes túró, csemege torma, tejföl, mini mozzarella, rózsabors az orrnak – gránátalmamaggal is pótolható, szegfűszeg – szemes borsot is használhatunk helyette, só, bors

Elkészítés: A paradicsomok felső részét levágjuk, a belsejét egy kiskanállal kikaparjuk, sózzuk, majd fejreállítva egy tányérra tesszük. Hagyjuk kicsöpögni, amíg krémes némi túrót, kis ecetes tormával és tejföllel, sóval, borssal simára keverünk.

A paradicsomok aljából pici részt levágunk, hogy ne billegjenek, púposan megtöltjük a tormás túrókrémmel, a tetejére jöhet a paradicsomok levágott teteje, pomponként félbevágott mini mozzarella. Szemként szegfűszeg, orrnak rózsabors tökéletes, szakállat pedig egy kis tejföllel rajzolhatunk neki.

Azonnal tálalható, de 2-3 órát a hűtőben elvan. A szegfűszeget érdemes eltávolítani, mielőtt bekapnánk, de a rózsabors finom összerágva, és egyáltalán nem csípős!

Más Mikulás-ötleteket itt találtok >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.