Írd be, mit keresel:

Snickers parfé – ünnepi desszert pofonegyszerűen

Nem szokványos téli desszert a parfé, de az év végi nagy lakmározások közepette nagyon jól tud esni egy kis hűs, gyomornyugtató, krémes és lágy fagyiféle, szó szerint is jól csúszik, nem mellesleg előre elkészíthető, és bármikor előkapható a fagyasztóból, ha szükség lenne egy kis extra finomságra... Ez a Snickers parfé tuti siker, a karamell, csoki és mogyoró kombó még ünnepi is, ráadásul nagyon egyszerűen elkészíthető!

Cookta - 2023.12.09.
Snickers parfé – ünnepi desszert pofonegyszerűen

Finom krémes, nem kell hozzá fagyigép, gyorsan és pofonegyszerűen elkészíthető ez a parfé, aminek az alapreceptje ráadásul rengeteg módon variálható ízesíthető. A két fő összetevője a tejszín és az édes sűrített tej, ez a kettő nagyon krémesre, habosra felverhető, fagyasztás közben is megmarad a krémessége, és ha kellően zsíros tejszínt használunk hozzá, akkor nem lesznek benne jégkristályok. Arra kell csak figyelni, hogy jó hidegre hűtött tejszínnel dolgozzunk, akkor biztosan felverődik!

A lágy vaníliás alaphoz nagyon jól passzol a csoki és a karamell, illetve a ropogós magok – bele is forgathatjuk fagyasztás előtt, de akkor igazán mutatós, ha a tetejére pakoljuk ezeket a kiegészítőket félig fagyos állapotban, a karamellt pedig tálalás előtt készítjük, az már nagyon hamar megvan, és ízlés szerint mindenki annyit locsol a hűs desszertre, amennyit szeretne.

Snickers parfé

Hozzávalók:

  • 4 dl sűrített tej
  • 5 dl hideg tejszín
  • 1 evőkanál vanília-kivonat
  • 15 dkg mogyoró, földimogyoró és mandula vegyesen
  • 3 Snickers szelet
  • 15 dkg cukor a karamellhez

Elkészítés: A jól behűtött tejszínt egy keverőtálba tesszük, és elektromos habverővel elkezdjük felverni. Amikor könnyű és krémes állagú, hozzáadjuk a sűrített tejet és a vaníliát, és tovább verjük, amíg jó habos és krémes lesz. Egy pástétom- vagy téglaformába öntjük, elsimítjuk.

A magokat és a csokiszeletet durvára vágjuk, a tejszínes keverék tetejére szórjuk, és a fagyasztóba tesszük 8 órára – illetve tálalásig.

Tálalás előtt 15 perccel a parfét kivesszük, hogy kicsit felpuhuljon, közben a elkészítjük a karamellt. Ehhez a cukrot egy felforrósított edénybe öntjük, keverés nélkül hagyjuk megolvadni és karamellizálódni, amikor majdnem teljesen felolvadt, csak akkor keverjük össze!

A parfét meglocsoljuk a karamellel, és ízlés szerint gombócolva vagy szeletelve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.