A Bounty csokoládé, na meg persze minden, amiben kókusz van, nagy kedvenc nálunk. Ez a golyó pedig nemcsak hogy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, de valami őrületesen finom. Vendégvárónak, a magunk örömére, de ajándéknak is tökéletes!

Frappánsan egyszerű, sütni-főzni sem kell, mégis nagyon finom ez a házi Bounty golyó: a selymesen krémes kókuszréteg a szánkban olvadó csokoládéval egyszerűen abbahagyhatatlan! Mivel valóban gyorsan elkészül, és nagyon finom, így igazi főnyeremény, kezdők is bátran elkészíthetik, nem lehet elrontani és garantáltan nem okoz csalódást.

Forrás:
Kard Éva

Előre is elkészíthetjük, a hűtőben hosszan eláll, ideális vendégvárónak, de egy szép díszcsomagolásban akár el is ajándékozhatjuk a közelgő karácsonyi ünnepek alkalmával.

Forrás:
Kard Éva

Bounty golyó

Hozzávalók 28-30 db golyóhoz:

  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 tábla csokoládé (60%-os)

Elkészítés: A mascarponét keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd kézzel gyúrjuk össze a masszát. Ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá, ha édesebben szeretjük...

Ezután nedves kézzel formáljunk kb. diónyi nagyságú golyókat, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tálcára. Helyezzük be a fagyasztóba 1-2 órára, hogy a golyók teljesen megdermedjenek.

A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd gőzfürdő fölött, néha megkeverve olvasszuk fel.

Ezután vegyük ki a fagyasztóból a kókuszgolyókat, majd egyesével vonjuk be az olvasztott csokoládéval.
Én hurkapálcát szúrtam a golyóba, majd belemártottam az olvasztott csokoládéba. Ezután hagytam a felesleges csokoládét lecsepegni, majd visszahelyeztem a sütőpapírral bélelt tálcára. Mivel a golyók hidegek, így a csokoládé gyorsan megdermed.

Az elkészült golyókat ízlés szerint becsomagolhatjuk, és az ünnephez illően elajándékozhatjuk. Hűvös helyen hosszabb ideig tárolhatjuk, már ha meg tudjuk állni, hogy ne faljuk be egyszerre, mert annyira finom.

Forrás:
Kard Éva