Írd be, mit keresel:

Kakaós quinoakása kényeztetően, hétvégi reggelekre

Hétvégén, amikor kicsit kényelmesebb a reggel, érdemes néha quinoakását készíteni, hogy ne unjunk rá a gyors zabkására. Fehérjében gazdag, gluténmentes, egy kis kakaóval megbolondítva pedig igazán kényeztető, már-már desszertnek is beillő, mégis egészséges reggeli!

Cookta - 2023.12.15.
Kakaós quinoakása kényeztetően, hétvégi reggelekre

A quinoát sokan drágának találják, pedig nagyon szapora, vagyis többszörösére dagad főzés közben, és igencsak kiadósan használható sósan és édesen is. Ha kényelmes reggelünk van, akkor kásának megfőzve is mennyei, ruganyos kis gömböcskékké főnek a gabonaszemek, ami egészen más textúrát ad, mint a leggyakrabban készített zabkása. Kicsit hosszabb a főzési ideje, de megéri, mert egész más és isteni finom, főleg egy kicsit összecsokizva.

Kényeztető és krémes, egy kis friss vagy fagyasztott gyümölccsel, ropogós maggal meghintve a legfinomabb, de akár egy kis kókuszreszelékkel, dzsemmel is tökélete. Egyszerű és nagyszerű, már-már desszertnek is beillő egészséges reggeli, tele fehérjével és rosttal, amivel ebédig bőven elvagyunk.

Kakaós quinoakása

Hozzávalók személyenként:

  • 4 evőkanál quinoa
  • 1 teáskanál chiamag
  • 2 dl (növényi) tej
  • 2 evőkanál agavé- vagy juharszirup
  • pár csepp vanília-kivonat
  • 1 púpozott teáskanál kakaópor

Elkészítés: A quinoát szűrőbe tesszük, és folyó víz alatt leöblítjük, majd egy forralóba tesszük, hozzáadjuk a tejet és a chiát, és tűzre téve, forrás után takarékon 15 percig főzzük, a tűzről levéve hozzáadjuk a kakaót, a vaníliát és az édes szirupot, összekeverjük, ha nem elég krémes, akkor még kevés (növényi) tejet adunk hozzá, átkeverjük.

Azonnal tálaljuk, mandulát és áfonyát – vagy más magot, gyümölcsöt – szórva a tetejére.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.