Írd be, mit keresel:

Gyors brokkolis lepény, a szaladós napok sajtos kedvence

A brokkolinak most van a szezonja, jó áron beszerezhetjük ezt a szuperegészséges zöldséget, és egy kis sajttal és leveles tésztával percek alatt laktató és fogássá alakítható. Pofonegyszerű, kis paradicsommal, hagymával és juhtúróval felturbózva még finomabb!

Cookta - 2018.12.17.
Gyors brokkolis lepény, a szaladós napok sajtos kedvence

Nincs mindig időnk hosszasan matatni a konyhában, de dolgos napokon sem kell lemondani a finom vacsoráról. Ha van egy kész leveles tésztánk a hűtőben, egy fej brokkolink és némi reszelt sajtunk, akkor pikk-pakk összedobhatunk egy jó kis sós pitét.

Ehhez a praktikus lepényhez még pár szem paradicsom, kis juhtúró, hagyma és fokhagyma is volt a hűtőben, a végeredmény pedig fantasztikusan finom, a ropogósra sült tészta a nyúlós sajttal és a sok zöldséggel, egy jó kis salátával kiegészítve tökéletes gyors vacsora – vegetáriánus változat, de kis baconnel, sonkával is felturbózható húsimádóknak.

Gyors brokkolis lepény sajttal és juhtúróval

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 szép fej brokkoli – kb. 50 dkg
  • 1 paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg juhtúró
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • só, bors

Elkészítés: A brokkolit rózsákra szedjük, a szárrészről a fás külsőt levágjuk, a zsenge belsejét felaprítjuk. Forró, sós vízben 10 percet előzőzzük, majd leszűrjük, közben a hagymát megtisztítjuk, félbe, majd szálasra, a paradicsomot cikkekre vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük, és a juhtúróval összekeverjük.

A leveles tésztát a kitekerjük, a sütőpapírral együtt egy piteformába vagy tepsibe tesszük, megkenjük egyenletesen a mustárral, rászórjuk a hagymát és a reszelt sajt felét, kirakjuk a leszűrt brokkolival és cikkekre vágott paradicsommal, borsot őrölünk rá, majd rácsípkedjük a juhtúrót, megszórjuk a maradék reszelt sajttal.

180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 25-30 perc alatt pirulásig sütjük. Azonnal tálaljuk, friss salátával a legfinomabb, de borkorcsolyának magában is kitűnő.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.