Karácsony közeledtével mindenki vadássza az eredeti és jópofa ajándékötleteket, amelyeket otthon is el lehet készíteni. Ez a csokis finomság nagyon izgalmas és kreatív, mutatós és meglepő, de nagyon egyszerű, és igazából a kombináció teszi különlegessé.

Házi csokikészítéshez nem kell különösebb rákészülés, bár persze vannak, akik mindenféle bonbonformákkal, táblaformákkal dolgoznak, ha megelégszünk egy rusztikusabb kinézetű, de annál izgalmasabb csokival, akkor tökéletesen elég egy sütőpapírral fedett tepsi is. Táblás étcsokiból készül az alábbi nagyon mutatós finomság, méghozzá quinoával és rózsaborssal, fűszeres és jó ropogós, igazán különleges!

Elsőre talán furcsának tűnhet ez a kombináció, de a rózsabors egyáltalán nem csípős, inkább édeskés, valójában nem is borsféle, a quinoa pedig kipattogtatva kerül bele, így nem nyers, de jó ropogós, mint egy müzliben vagy granolában, és a csokoládéhoz nagyon jól passzolnak, ráadásul igazán látványos is.

Quinoás-rózsaborsos csoki házilag

Hozzávalók:

  • 30 dkg 60%-os kakaótartalmú étcsokoládé
  • 5 dkg nyers quinoa
  • 2 evőkanál rózsabors

Elkészítés: Egy száraz serpenyőt felforrósítunk, és a quinoát vékony rétegben beleöntjük, legyen helyük, inkább több részletben készítsük. Rázogatva megvárjuk, míg pattogni kezdenek, majd kiöntjük egy tálba, és a maradékot is megpirítjuk, pattogásig forrósítjuk.

A csokoládét feltördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk, közben a rózsaborsot egy kés fokával összeroppantjuk, kissé feldaraboljuk. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.

A megolvadt csokit szép simára keverjük, majd a tüzről levéve belekeverjük a quinoát és a rózsaborsot, összeforgatjuk, és a sütőpapírral fedett tepsibe öntjük, egy spatulával elsimítjuk, és 2-3 órára a hűtőbe tesszük dermedni.

Éles késsel feldaraboljuk vagy rusztikusan összetördeljük, és csinosan becsomagoljuk, ha ajándéknak szánjuk.