Írd be, mit keresel:

Tömör gyönyör finomság: pillecukros-mandulás csokikocka

Igazi tömör gyönyör desszert az eredetileg angolszász Rocky Road, sütés nélkül készül és pofonegyszerű. Csupa csoki és pillecukor, és nagyon jól variálható és gazdagítható, attól függően, mit teszünk még bele. Édesszájúaknak ajándékba is adható, és nagy előnye, hogy akár előre is elkészítető.

Cookta - 2023.12.18.
Tömör gyönyör finomság: pillecukros-mandulás csokikocka

A karácsonyi cukorsokk elmaradhatatlan édessége az angolszász országokban a Rocky Road, ami nem más, mint egy kis tejszínnel és vajjal megolvasztott csokoládé sok mályvacukorral és valamilyen ropogós maggal összeforgatva, majd megdermesztve és felkockázva. Gyakran kerül bele aszalt gyümölcs, aprított kekszdarabok, karamell is – minél színesebb és sokfélébb, annál jobb, és az ízesítését is lehet variálni egy kis alkohollal vagy fűszerekkel, fahéjjal, vaníliával…

Ez a változat étcsokoládéval, mandulával és mini pillecukorral készült, a csokiba került egy kis rumaroma és narancshéj, szuperegyszerű és gyorsan összeállítható, és nagyon izgalmas, ahogy a ropogós, a puha és az az olvadós textúrák keverednek, édesszájúaknak nagyon ajánljuk. 😉

Rocky Road – pillecukros-mandulás csokikocka

Hozzávalók:

  • 25 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 3 dkg vaj
  • 10 dkg mandula
  • 15 dkg mini pillecukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 teáskanál rumaroma

Elkészítés: Egy 20×30 centis sütőtálat vagy műanyag edényt kibélelünk fóliával vagy sütőpapírral. A csokit feltördeljük, és a bajjal gőz fölött megolvasztjuk, hozzákeverjük a tejszínt, és a tűzről levéve simára keverjük. Hozzáreszeljük a narancshéjat, hozzáadjuk a rumaromát, elkeverjük, majd beleforgatjuk a pillecukrot és a mandulát.

Beleöntjük az előkészített edénybe, elsimítjuk, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy kellően megdermedjen. Éles késsel kisebb kockákra vágjuk, a hűtőben tároljuk tálalásig, csinosan becsomagolva ajándékba is adhatjuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.