Selymesen lágy, nagyon krémes, nem túl édes és nem nagyon ütős ünnepi kortyolni való ez a csokilikőr, mennyei, vendégvárónak, kuckózáshoz, de ajándékba is csillagos ötös, és plusz piros pont, hogy egyszerűen és gyorsan elkészül.

Egy kényeztető, édes itóka mindig emeli az ünnepi pillanatok fényét, ez a csokis krémlikőr tökéletes koccintáshoz, de akár tiramisut, pohárkrémet vagy egy kis fagyit is megbolondíthatunk vele, isteni a délutáni tejeskávéba egy kuckózós napon... Sűrű és krémes, a legegyszerűbb vodkával is elkészíthető, viszont érdemes magasabb kakaótartalmú étcsokival készíteni, mert ez adja meg a lényegét, igaz, kerül bele még kakaópor és vanília is, sőt egy kevés kávé, aminek az íze nem igazán érződik, de kikerekíti a csokis aromákat.

Hihetetlenül egyszerű elkészíteni, az alapanyagokat csak össze kell melegíteni, az alkoholt pedig a végén, már a tűről levéve hozzákeverni. Jót tesz neki, ha legalább 1 éjszakát hagyjuk összeérni az ízeket, de hűtőben 3 hétig bátran eltartható. Fogyasztás előtt mindenképpen érdemes jól felrázni, mert a csoki benne besűrűsödik, és leül az aljára.

Selymes csokilikőr

Hozzávalók:

  • 3 dl víz
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál instant kávé vagy 1 adag presszókávé
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 4 dl tejszín
  • 4 dl vodka

Elkészítés: A vizet, a cukrot és a vaníliás cukrot egy lábasba tesszük, és tűzre téve felforraljuk, addig kevergetjük, míg a cukor teljesen felolvad. Hozzáadjuk a kakaóport és a kávét, elkeverjük, majd a felaprított csokoládét is hozzáadjuk, addig keverjük, míg felolvad, majd a tejszínt is hozzáöntjük, és forrpontig melegítjük.

A tűzről levéve hagyjuk egy kicsit hűlni, majd hozzáöntjük a vodkát, átkeverjük, és üvegekbe töltjük. A hűtőben tároljuk, fogyasztás előtt alaposan fölrázzuk.