Írd be, mit keresel:

Pestós karácsonyfa, a szuperegyszerű karácsonyi falat

A karácsony meghitt és családi, de azért ilyenkor céges buli és baráti parti is van mindig, amire nem kell feltétlenül bonyolult dolgokkal készülnünk. Persze jó, ha házi és személyes, kicsit ünnepi és különleges, de ez frappánsan is megoldható - például egy pestós karácsonyfával, leveles tésztából.

Cookta - 2023.12.20.
Pestós karácsonyfa, a szuperegyszerű karácsonyi falat

Valószínűleg azzal mindenki egyetért, hogy az év vége mindenkinek sűrű, kapkodós és készülődős, és nem jut mindig mindenre annyi idő és figyelem, mint amennyit szeretnénk. Szerencsére félkész alapanyagokat is bevethetünk, így a készen kapható leveles tészta és a pesto szuper szolgálatot tehet, ha szeretnénk egy mutatós és finom, de pofonegyszerű finomsággal villantani.

A karácsonyfa formájú, bazsalikomos pestóval töltött leveles süti pikk-pakk megvan, ünnepi és kreatív, minden karácsonyi bulin sikert arat, de akár otthon is feltálalható előételként, ha valamilyen frappáns megoldásra van szükség. A leeső darabok sem vesznek kárba, és a pesto helyett más töltelékkel – krémsajttal, reszelt sajttal, tonhalkrémmel is szuper, a teteje pedig megszórható magokkal is, szezámmal, napraforgóbéllel, kidíszíthető apró kockára vágott kaliforniai paprikával, de akár félbevágott koktélparadicsommal is.

Pestós karácsonyfa-süti

Hozzávalók:

  • 2 csomag leveles tészta
  • 3-4 evőkanál pesto
  • 2-3 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 tojás
  • fél kápia paprika vagy maréknyi koktélparadicsom

Elkészítés: Mindkét leveles tésztát kiterítjük, megkenjük a pestóval. Az egyiket meghintjük egyenletesen a reszelt parmezánnal, majd a másik leveles tésztát ráborítjuk. Finoman lenyomkodjuk, és egy nagy, hegyes háromszöget vágunk ki középen, alul törzset vágunk a fenyőnek. A lehulló darabokat felcsíkozzuk, megtekerjük, sütőpapírral fedett tepsire tesszük. A háromszöget két oldalon bevágjuk ujjnyi távolságra, a középső részt egyben hagyva, majd megcsavarjuk az „ágakat” maguk körül. Ezt is átemeljük egy tepsire, majd mindent lekenünk a villával elhabart tojással.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 15-20 perc alatt légkeverés mellett megsütjük. A sütőből kivéve megszórjuk a kis kockákra vágott kápia paprikával – de félbevágott koktélparadicsommal is díszíthetjük. Melegen, langyosan, hidegen is finom!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.