Írd be, mit keresel:

Gyömbéres lazac – ünnepit gyorsan és maceramentesen

A lazac egyik legjobb választás az ünnepi asztalra, főleg akkor, ha valami finom, de nem macerás fogásra vágyunk. Nem kell órákat pepecselni vele, gyorsan kész van, és egy kicsit különlegesebb fűszerezéssel tényleg fantasztikus.

Cookta - 2023.12.23.
Gyömbéres lazac – ünnepit gyorsan és maceramentesen

Szaftos, omlós, pikáns és isteni illata van ennek a gyömbéres lazacnak, nagyon egyszerű és kevés munkával készül, mégis tombolnak benne az ízek. A szálkátlan halfilét először serpenyőben kicsit elő kell sütni, majd az aromás, narancslével, szójaszósszal, mézzel, kis fokhagymával és hagymával összeforralt szósszal a sütőbe dobni rövid időre, míg omlósra sül, és a hal húsát átjárják az izgalmas ízek és illatok.

Akkor a legfinomabb, ha tálalás előtt még egy kis friss, aprított bazsalikommal meghintjük, ez egy kis frissességet ad az édeskés és pikáns lazacnak – mellé egy krémes krumplipüré és némi saláta, több nem is kell, a fűszeres szósszal sült lazacnak kell főszerepben lennie!

Gyömbéres lazac

Hozzávalók:

  • 4 szelet kb. 20 dkg-os lazacfilé
  • jó diónyi gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fel salottahagyma
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • fél narancs leve
  • 1 teáskanál méz
  • 2 evőkanál olaj
  • friss bazsalikom
  • só, bors

Elkészítés: A gyömbért, a fokhagymát és a salottahagymát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, és 2 evőkanál felforrósított olajon egy kisebb lábasban 1-2 perc alatt kicsit üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a szójaszószt, a narancs kifacsart levét és a mézet, és összeforraljuk, amíg egy picit sűrűsödni, sziruposodni kezd, majd félretesszük.

Közben a lazacfiléket sózzuk, borsozzuk, és felforrósított serpenyőben, zsiradék nélkül oldalanként 3-4 percet sütjük, majd áttesszük egy sütőtálba, egyenletesen meglocsoljuk a gyömbéres szósszal, és 180 fokos sütőbe toljuk 12-15 percre.

Azonnal tálalhatjuk friss bazsalikommal meghintve, ízlés szerint krumplipürét, párolt vagy sült zöldséget, salátát kínálhatunk mellé.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.