A kekszkrém egy jó sűrű, édes és tömény finomság, leginkább a Nutellához hasonlítható, csak nem mogyorós, hanem különféle kekszek krémesített változata. Az utóbbi években jelent meg a szuperek karácsonyi kínálatában, imádnivaló, és otthon is könnyedén elkészíthető, ráadásul édesszájúaknak remek last minute gasztroajándék!

Igazi kalóriabomba, de isteni finom, egyetlen kanálka tökéletes belőle, ha ránk törne a nassolhatnék, de nagyon változatosan használható, akárcsak a Nutella. Tehetjük palacsintába, amerikai palacsinta tetejére, mártogathatunk bele almacikket, narancsgerezdet, lehet egy vékony réteg belőle tortába, de akár forró csokit is gazdagabbá, ízesebbé tehet ez a fűszeres, édes krém.

Házilag is nagyon egyszerűen elkészíthető, bármilyen ízvilágra hangolható, attól függően, milyen keksszel készítjük, a csúnyábbra sikerült mézeskalács is simán eltüntethető benne, de minden omlós keksz tökéletes hozzá - csak fűszerezés kérdése, hogy ellenállhatatlanná tegyük! Most alaprecept jön, de fűszerrel, narancshéjjal, aszalt gyümölccsel, csonthéjasokkal tovább gazdagítható!

Kekszkrém házilag

Hozzávalók:

  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 18 dkg mézeskalács vagy más fűszeres omlós keksz
  • 2 dl kókuszkrém vagy tejszín
  • 1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • csipet só

Elkészítés: A mézeskalácsot vagy fűszeres omlós kekszet összetördeljük, és késes robotgépben finomra őröljük. A kókuszkrémet vagy tejszínt egy lábasban felforrósítjuk, beletördeljük a fehér csokoládét, és kevergetve megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kekszmorzsát és a fűszereket, átkeverjük, és egy botmixerrel egészen krémesre, selymesre - ha úgy szeretjük, akkor darabosabbra - dolgozzuk.

Üvegbe töltjük, és ha langyosra hűlt, akkor a hűtőbe tesszük, ott tároljuk, fogyasztás előtt fél órával érdemes kivenni, hogy kenhetőbb állagú legyen.

Fontos! Kókuszkrémmel készítve 3-4 hétig eláll, tejszínnel érdemes 1 hét alatt végezni vele...