A karácsonyi menü és szokások családról családra változnak, de a háromnapos ünnep alatt azért mindenhol feltűnnek a klasszikusok. Mivel ilyenkor mindenki tökéleteset szeretne készíteni, és mellette még ezer dolog van, összegyűjtöttünk 7 karácsonyi klasszikust, amivel nem lehet melléfogni. Sokszorosan kipróbált és bizonyított receptek - és természetesen mindegyik saját ízlésre szabható!

Halászlé

Ritkán készítjük, ezért nem árt egy kis mankó, ráadásul sokan tartanak a passzírozástól, amire a turmixgép elterjedésével szerencsére már semmi ok nincs, ugyanis nagyban megkönnyíti a dolgunkat. A lényeg a sok hagyma és a jó minőségű pirospaprika - készíthetjük csak egyféle hallal, de ha igazán hót akarunk, akkor többfélét használunk és kis belsőséget is, mint ebben a receptben >>


 

Töltött pulykatekercs aszalt szilvával

Egyszerű és nagyszerű, mutatós és nagyon finom az aszalt szilvával töltött pulykamell, füstölt sajttal gazdagítva és baconbe tekerve pedig egészen kolosszális. A füstös és az édes íz nagyon összepasszol, a hús omlósra sül a szalonna, a sajt és a gyümölcs ölelésében, már csak egy selymes vajas krumplipüré kell mellé. Részletes recept fátisfotókkal >>

Töltött káposzta

Ahány ház, annyi töltött káposzta... Talán ez az egyik legikonokusabb magyar étel, nem villámfogás, kell is vele kicsit pepecselni, viszont nagyon kiadós, soká eláll, és csak egyre finomabb lesz, így érdemes belőle egy jó nagy adagot készíteni! Receptünk lépésről lépésre >>

Rántott hal

Pontypatkó vagy harcsa leginkább alapja ennek a karácsonyi klasszikusnak, egyszerű és nem macerás, tökéletes majonézes kukoricasalátával, mint ebben a fázisfotós RECEPTBEN, de franciasaláta is jól passzol hozzá - recept jön egy kicsit lejjebb...


 

Wellington bélszín vagy sertészszűz

Az angolok karácsonyi klasszikusa, de nálunk is egyre kedveltebb ez a leveles tésztába burkolt, gombás töltelékkel együtt sütött ünnepi fogás. Mutatós, elegáns, és egyáltalán nem annyira bonyolult, mint elsőre gondolnánk. Recept videóval itt >>


 

Serpenyős lazac

Gyors és maceramentes, mégis ünnepi a serpenyős lazac, kicsit elegánsabb köretekkel tálalva szuper karácsonyi fogás, ha nem főzőcskézéssel szeretnénk az időt tölteni. Egy karácsonyi gyömbéres változatot ITT találtok, a fázisfotós serpenyős lazacot pedig ITT >>


 

Franciasaláta

Az ünnepi menüsor elmaradhatatlan része a krémes franciasaláta, ami szinte mindegyik klasszikusunkhoz passzol, természetes a halászlét és a töltött káposztát kivéve... Nagy adagban készíthető, mindenki szereti, és lájtosabbra is alakíthatjuk csökkentve a majonézt, görög joghurttal kiegészítve. Alaprecept lépésről lépésre >>