Írd be, mit keresel:

5 apró trükk ünnepi túlevés ellen

Az év végi lakomák, gazdagon megrakott ünnepi asztalok és a nagy vendégjárás gyakran kajakómába fordul, észrevétlenül egyszer csak azt érezzük, hogy kipukkadunk. Érdemes egy kicsit odafigyelni, és okosan enni, hogy mindent megkóstolhassunk és kiélvezhessünk, mégse legyen túlevés belőle.

Cookta - 2018.12.26.
5 apró trükk ünnepi túlevés ellen

1. Próbáljunk kisebb adagokat szedni elsőként, ilyenkor úgyis többféle fogás, köret és bőséges desszert van. Újraszedni mindig lehet, viszont a tányéron nem szívesen hagyunk ott ételt!

2. Fogyasszunk arányaiban minél több nyers zöldséget saláta formában kísérőként a főételek mellett, amikor ez megoldható – ez könnyebb, segíti az emésztést. Nem kell lemondani a klasszikus krumpli- vagy franciasalátáról, de mellette tökéletesen elfér egy könnyű zöldsláta, amit némi gránátalmamaggal vagy mangóval különlegessé és ünnepivé tehetünk.

3. Lassan együnk, és minél jobban rágjuk meg az ételt – most bátran lehetünk komótosak, és az ünnepi ételnek meg is adjuk a tiszteletet. Ízlelgessük, és ne faljuk az ételt – így a gyomor számáta is könnyebben feldolgozható.

4. Ha koccintunk is alkohollal, és az ünnepi ételek mellé jól passzol a bor, akkor is mindenképpen kortyoljunk vizet, kevésbé terheli meg a gyomrot, könnyebben emészthető az étel. Az is sokat segíthet, ha az étkezés után egy gyömbérteát negiszogatunk, ami serkenti az emésztést.

5. Étkezés után nagyon jót tesz ilyen esetben, ha mozgunk egy kicsit a friss levegőn – nem kocogásra vagy aktív sportra kell persze gondolni, hanem egy kellemes sétára, akár családilag. Egyrészt nem maradunk a sütistálak közelében, és dobunk be még pár szelettel, másrészt az oxigén és a mozgás is segíti az emésztést!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.