Írd be, mit keresel:

Céklakrémleves édesburgonyával – mindenmentesen, selymesen

Édeskés, selymesen krémes, telt ízű, könnyű, de laktató az édesburgonyával gazdagított céklakrémleves. Tele van rosttal és vitaminnal, alakbarát, és mivel kókuszkrémmel készül, vegán étrendbe is tökéletesen beilleszthető, ráadásul szuperegyszerű!

Cookta - 2023.12.27.
Céklakrémleves édesburgonyával – mindenmentesen, selymesen

A céklát nyersen és főve salátának, sütve köretnek is nagyon szeretjük, nagyon egészséges és filléres zöldség, ami a téli hónapokban az egyik legjobb vitaminbomba. Gyönyörű színe mindig jólesik a szemnek, már önmagában melengető, krémlevesnek készítve és forrón tálalva pedig szó szerint az! Ha édesburgonyával és egy kis kókusztejszínnel vagy -krémmel készítjük, akkor mesésen krémes, isteni finom, kellemesen édeskés.

Ha megfogadtuk, hogy hogy kicsit egészségesebb étrendet követünk, és szeretnénk tényleg könnyű, diétásabb változatban készíteni a levest, akkor érdemes kókuszkrémet használni hozzá, ami alacsonyabb zsírtartalmú, és nagyon lágy, éppen csak enyhén kókuszos az íze, teljesen selymes, homogén az állaga, és nem válik külön benne a vizesebb és zsírosabb réteg, és nagyon könnyű vele dolgozni, a leves tetejére is bátran locsolhatunk belőle.

Céklakrémleves édesburgonyával

Hozzávalók:

  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes cékla
  • 2 közepes édesburgonya
  • 1 bio leveskocka
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 kávéskanál őrölt koriandermag
  • 2 dl kókuszkrém
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Valamint:

  • kókuszkrém, magok, menta vagy más zöldfűszer a tálaláshoz

Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a zöldségeket meghámozzuk, és 1 centis kockára vágjuk. Az olajat egy lábasban felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, még 1 percet pároljuk, majd jöhet a cékla és az édesburgonya, rámorzsoljuk a leveskockát, meghintjük a római köménnyel és a koriandermaggal, sózzuk, borsozzuk, átforgatjuk, ha megérezzük a fűszerek illatát, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Forrás után mérsékeljük a hőt, és közepes lángon, félig lefedve kb. 15 perc alatt puhára főzzük.

Ha puha a zöldség, hozzáöntjük a kókuszkrémet, és botmixerrel simára turmixoljuk, megkóstolva beállítjuk a fűszerezést, és attól függően, mennyire hígra vagy sűrűre szeretnénk, egy kis vizet adhatunk hozzá, és még 2 percre visszatesszük a tűzre.

Forrón tálaljuk plusz kókuszkrémet és magokat kínálva mellé, szuper a tetejére egy kevés menta, de más zöldfűszerrel is meghinthetjük.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.