Írd be, mit keresel:

Mennyei csokis piskótatekercs liszt nélkül

Egy jó piskótatekerccsel sosem lehet melléfogni, főleg akkor, ha csokis! Ez a változat ráadásul liszt nélkül készül, étkezési keményítő és kakaópor kerül bele helyette, puha, könnyű és intenzíven csokis ízű, amit egy kis kávé tesz még izgalmasabbá, benne pedig kókuszos mascarponekrém lapul.

Cookta - 2023.12.27.
Mennyei csokis piskótatekercs liszt nélkül

A piskótatekercs mindig házias hangulatot áraszt, mutatós és tulajdonképpen nagyon egyszerű, a feltekerése sem ördöngösség, ha kellően puha és könnyű piskótát készítünk. A titka csak annyi, hogy jól felverjük a tojássárgát és a fehérjét is, majd finoman forgassuk bele a száraz alapanyagokat, illetve semmiképpen se süssük túl a tésztát. Mivel viszonylag vékony, ezért 10 perc 200 fokon tökéletesen elég neki!

Csokis piskótatekercs liszt nélkül kókuszos mascarponekrémmel

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 6 dkg kakaópor
  • 1 evőkanál instant kávé
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg sűrített tej
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 2-3 evőkanál pikáns lekvár – opcionális

Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá felverjük. A tojássárgákhoz adjuk a cukrot és a vaníliát, jó habosra, szinte fehérre verjük, majd a tojásfehérjéhez adjuk, és egy spatulával finoman összeforgatjuk. 3-4 részletben hozzászitáljuk a sütőporral, kakaóval és instant kávéval elvegyített lisztet, mindig finoman összeforgatva.

Sütőpapírral fedett 30×40 centis tepsire öntjük, elsimítjuk, és 200 fokos sütőbe tolva 12 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve egy másik sütőpapírt kakaóporral vékonyan meghintünk, ráborítjuk a meleg piskótát, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és a kakaóporos sütőpapír segítségével feltekerjük, hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez a szobahőmérsékletű mascarponét a sűrített tejjel keverőtálba tesszük, elektromos robotgéppel jól kihabosítjuk, majd a kókuszreszeléket is hozzákeverjük.

A kihűlt piskótatekercset óvatosan kiterítjük, egyenletesen megkenjük először a lekvárral, majd a kókuszos krémmel, és a sütőpapírral együtt feltekerjük, így tesszük a hűtőbe néhány órára, hogy a töltelék megdermedjen, és az ízek összeérjenek.

Tálalás előtt meghinthetjük porcukorral vagy bevonhatjuk olvasztott csokival, de önmagában is elég gazdag és ütős finomság.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.